Sosyoloji Terimi Hakkında Bilgiler
Toplum bilimidir. Tarihi olayları sosyoloji konularını hesaba katarak inceler.
Toplumsal ilişkileri ve bu ilişkileri düzenleyen devlet, eğitim, ekonomi, din, aile gibi kurumların yapılarında ve görevlerinde (işlevlerinde) meydana gelen değişmeleri somut koşulları içinde inceleyen bilime sosyoloji denir.
İnsanların birbirleriyle olan ilişkilerini, sosyal grupları, kurumlar ve örgütler arasındaki ilişkileri, toplumdaki değişme ve gelişmeleri sistematik ve bilimsel olarak inceleyen bilim.
Bir toplumun örfünü, âdetini, yaşam biçimlerini, toplumsal olay ve kurumlarını inceleyen bilim dalıdır.
Sosyoloji, törelerimizi, inanış ve düşüncelerimizi kısaca kültürümüzü incelemektedir.
Sosyoloji ile uğraşan bilim insanlarına ise sosyolog denir. Sosyologlar, toplum içindeki değerleri araştırır.
İçinde yaşadığımız toplumsal yapıyı yakından tanımamızı ve çevremizle iyi ilişkiler kurmamızı, toplumsal olayları anlama ve açıklamamızı, toplumsal gelişmeye katkı yapmamızı sağlar.
Toplum bilimi.
Benzer Tarih Terimleri:
Fıkıh: İslam hukukudur ve dünya işleri yanında, dinsel görevleri de içine alır. Hanefi Mezhebine göre dört kaynağı vardır. Bunlar:
1. Kitap; Kur'an-ı Keri
Çengi: Dansöz.
Muhakeme: Yargılama.
Göktürkler: Göktürkler, tarihte Türk adı ile kurulmuş ilk devlettir. Hun İmparatorluğunun zayıflaması ve dağılmasından sonra 552 yılında Türk boyları arasında hak
Öncü: Önde gidip haber götüren, ileti ulaştıran kimse.
Araştırmacı Tarih: Yer ve zaman verilerek, olayların neden ve sonuçlarını objektif bir biçimde inceleyerek, aralarında bağlantı kurmaya çalışan tarih çeşididir. Olaylar