Tarikat Nedir? Tarikat Hakkında Kısaca Bilgi

Tarikat Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Tarikat:
Aynı dinin içinde birtakım yorum ve uygulama farklılıklarına dayanan, bazı görüş veya birbirinden ayrılan, Tanrı'ya ulaşma ve onu tanıma yollarından her birine tarikat denir.
"Din mezheplere, mezhepler tarikatlere ayrılabilir."
"Tarikatler Osmanlı Devleti'nin kuruluşunda ve İslam'ın Avrupa'ya yayılmasında hizmet etmiştir."
"Yesevilik tarikatinin eşitlikçi, adil, hoşgörülü yaklaşımı ve İslam'ı Türkçe anlatması sayesinde Türkler arasında İslam dini yayılmıştır."

 

Osmanlı Türkçesi Terimi Olarak Tarikat:
Tasavvufa dayalı olan çeşitli islam doktrinlerine verilen ad.

 

Tarih Terimi Olarak Tarikat:
Bir dinin içinde özellikle İslamlıkta tasavvufa dayanan ve kimi ilkelerle birbirinden ayrılan kollardan, Allah'a kendine özgü bir tarzda ulaşma savında olan yollardan her biri.

 

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Tarikat:
1- Aynı dinin içinde birtakım yorum ve uygulama farklılıklarına dayanan, bazı ilkelerde birbirinden ayrılan, Allah'a ulaşma ve onu tanıma yollarından her biri.

2- Tasavvuf yolu; insanları mânen olgunlaştırmak, terbiye etmek, yetiştirmek için, tasavvuf büyüklerinin tâkib ettikleri yoldur.

 

Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak Tarikat:
Aynı dinin içinde birtakım yorum ve uygulama farklılıklarına dayanan, bazı ilkelerde birbirinden ayrılan, Allah'a ulaşma ve onu tanıma yollarından her biri.

 

Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimi Olarak Tarikat:
Aynı dinin içinde birtakım yorum ve uygulama farklılıklarına dayanan, bazı ilkelerde birbirinden ayrılan Tanrı'ya ulaşma ve onu tanıma yollarından her biri.

 

Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri:

Coğrafi Konum: Bir yerin Dünya üzerinde bulunduğu konuma coğrafi konum denir. Coğrafi konum, matematik ve özel konum olarak ikiye ayrılır.

Mimar: Yapıların planını yapıp bunların gerçekleşmesini sağlayan kimse.

Preveze Deniz Savaşı (1538): Haçlı donanması ile Osmanlı donanması arasında yapılmıştır. Savaş sonunda Osmanlı Devleti'nin Akdeniz'de egemenliği güçlenmiştir.

Tebrik: Kutlama.

Sözlü İletişim: Karşılıklı konuşmaya dayalı iletişimdir.

Teslimiyetçi Politika: Teslimiyetçilik karşı gelmeyen ve boyun eğen anlamında kullanılır. Teslimiyetçi politika ise bir devletin, kendi egemenliği üzerinde başka devletin sö