Toplamalı Renkler Sistemi Nedir? Toplamalı Renkler Sistemi Hakkında Kısaca Bilgi

Toplamalı Renkler Sistemi Terimi Hakkında Bilgiler

Haritacılık (Kartografya) Terimi Olarak Toplamalı Renkler Sistemi:
Tüm renklerin üç ana rengi olan kırmızı, yeşil ve mavinin değişik oranlardaki karışımı ile elde edilmesine dayanan, televizyon ve bilgisayar ekranlarında kullanılan renk sistemi.

 

Benzer Haritacılık (Kartografya) Terimleri:

Coğrafi Bilgi: Yeryüzündeki bir konum ya da yer ile doğrudan ya da dolaylı olarak bağlantılı geometrik ve semantik bilgiler.

Görüş Alanı: Kamera ve tarayıcıların nesne uzayında kapattıkları alanın büyüklüğünü tanımlamada kullanılan, izdüşüm merkezinde ölçülen, en uçtaki izdüşüm ışınları

Topoğrafya: 1. Vadi, dağ, tepe gibi yer yüzenin fiziksel özelliği. 2. Bir kara parçasının doğal engebe ve özelliklerini kâğıt üzerinde çizgilerle gösterme işi.

Kalıp Tanıma: Fotoğraf ve görüntülerde önceden bilinen özellikleri yardımı ile nesnelerin, ayrıntıların otomatik olarak tanınması, aayrıntı tanıma , nesne tanıma.

Sayısal Görüntü: Sayısal kameralar, tarayıcılar vb. kayıt yapan algılayıcıların sağladıkları doğal görünümler ya da yapay fotoğraf ve benzeri ürün.

Ortalama Güneş: Yıllık donanımı gerçek güneşle başlayıp biten, gerçek güneşin görünen hareketine oldukça yakın olan ve açısal hareketi düzgün olan sanal güneş.