Tüketim Nedir? Tüketim Hakkında Kısaca Bilgi

Tüketim Terimi Hakkında Bilgiler

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Tüketim:
Mal ve hizmetlerin istek ve ihtiyaçları gidermek üzere kullanılması.

 

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Tüketim:
Mal ve hizmetlerin ihtiyaçlarını gidermek amacıyla kullanılmasıdır. Tüketim, bireylerin gelir düzeyi ile doğru orantılı fiyatlarla ters orantılıdır. Gelir düzeyi arttıkça tüketim artar; fiyatlar arttıkça tüketim azalır. Gelirin tüketilmeyen bölümüne ise tasarruf denir.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Tüketim:
1. Mal ve hizmetlerden yararlanma, tüketme işi.

2. Üretilen veya yapılan şeylerin kullanılıp harcanması, yoğaltım, istihlak, üretim karşıtı.

3. İnsanların ihtiyaçları olan ürünleri satın alarak kullanması olayına tüketim adı verilir. Ekmek, makarna, peynir, sebze meyvelerin satın alınıp yenmesi, mağazalardan çeşitli giyim eşyası almak, mobilya ve beyaz eşya alıp kullanmak gibi faaliyetleri tüketime örnek olarak verebiliriz.

 

Elektrik Terimi Olarak Tüketim:
Tüketime esas gerilim kademeleri önündeki müşteri Abone sayaçlarından geçen Aktif Reaktif enerjilerin Saatlik, Günlük, Aylık ve Yıllık tükettikleri enerji toplamlarıdır. Birimleri Kvarh, KWh'tır. Tüketim ile Üretim oranındaki fark şebeke kayıpları ile dış alımlar toplamıdır.

 

Coğrafya Terimi Olarak Tüketim:
Üretimle elde edilen, mal ve nesnelerin, toplumda, satın alma gücüne bağlı olarak istek bulması ve insanlar tarafından kullanılmasıdır.

 

Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Tüketim:
Malların kullanılıp tüketilmesi.

 

Benzer Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri:

Çalgılı Kahve: Kahvehane benzeri olup içinde çalgı çalınarak eğlence yapılan yer.

Hane Halkı: Çoğu zaman aile ile eşanlamlı olan hane halkı terimi, bir arada yaşayan fertlerden meydana gelen sosyo—ekonomik bir birim.

Personel: Bir hizmet veya kuruluşun görevlileri, bir iş yerinde çalışanların tümü.

Kaynak Suları Harcı: Belediye Gelirleri Kanunu'na göre, özel kaplara doldurulup satılacak olan kaynak sularının belediyelerce denetlenerek hangi kaynaklara ait olduklarını

Yerleşik Alan: Belediye ve mücavir alan sınırları içindeki imar plânı bulunmayan mevcut yerleşmelerin (mahalle, köy ve mezralar) müstakbel gelişme alanlarını içine a

Kariyer Geliştirme: İnsanların iş yaşamları boyunca kariyer amaçlarına ulaşabilmeleri için yürüttükleri uyum sağlama, yetkinlik, yeterlilik ve kişilik geliştirme gibi tüm