Turizmde Karşılaştırmalı Üstünlük İlkesi Terimi Hakkında Bilgiler
Bir ülkenin belirli mallarının daha etkin üretimi konusunda diğer bir ülkeye karşı bir üstünlüğü olması durumunda, bu iki ülke arasındaki ticaretin yararlı olacağı varsayımına dayanan karşılaştırmalı üstünlük ilkesi turizm için de geçerlidir. Çünkü bazı ülkeler, turistik kaynaklar ve çekicilikler açısından diğer ülkelere göre daha avantajlıdır. Uluslararası turizmin devamı için gerekli nedenleri de ortaya koyan bu avantajları şöyle sıralayabiliriz: Bazı ülkelerde temel turistik çekicilik yaratan ve başka ülkelerde benzeri olmayan kaynaklar bulunabilir. Örneğin, Fransa'da Eyfel Kulesi, Mısır'da piramitler, Türkiye'de Kapadokya gibi. Böylelikle bölgeler (ülkeler) arasındaki karşılıklı avantajlar, karşılıklı turist akımını yaratacaktır.
Bazı ülkeler turistik ürün üretiminde çok yönlü üstünlüklere sahiptir. Örneğin, çekici doğal, kültürel varlıklar, düşük işgücü maliyeti vb. sunmak
Turist kabul eden ülkenin konumu, turist gönderen ülke için çekici bir faktör olabilir. Bu faktör diğer endüstrilerden transfer edilebilir kaynakların turizme aktarılmalarını sağlar ve böylece sektörden daha fazla verim alınabilir. Örneğin ABD karşısında Karayip ülkeleri.
Benzer Turizm ve Otelcilik Terimleri:
İSG: İş Sağlığı ve Güvenliği
I.T.M: Seyahat İşletmeciliği Kurumu
Turizm İşletmesi: Turizm sektörü içinde faaliyet gösteren, turistik mal ve hizmet üreten, pazarlayan ticari ve ekonomik işletmeler.
Güneş Tutulması: Ayın dünya ile güneş arasına girmesi yüzünden güneşin yeryüzünden tamamen veya kısmen kararmış görünmesi.
Free Sold: Free Sale hakkına sahip firma ve şirket'in sattığı oda.
Temporary Slip: Gelen misafire slip açılmadan önce odanın kimin tarafından işgal edildiğini gösteren slip.