Ültimatom Nedir? Ültimatom Hakkında Kısaca Bilgi

Ültimatom Terimi Hakkında Bilgiler

Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimi Olarak Ültimatom:
Bir devletin başka bir devlete verdiği ve hiçbir tartışma veya karşı koymaya yer bırakmaksızın tanıdığı sürede isteklerinin yerine getirilmesini istediği nota.

 

Tarih Terimi Olarak Ültimatom:
Bir devletin başka bir devlete herhangi bir kunuda verdiği ve hiçbir tartışmaya ya da karşı çıkmaya yer bırakmaksızın, tanıdığı süre içinde isteklerinin yerine getirilmesini bildirdiği, içinde savaş tehdidi bulunan nota.

 

İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük Terimi Olarak Ültimatom:
Bir devletin başka bir devlete verdiği ve hiçbir tartışma veya karşı koymaya yer bırakmaksızın, tanıdığı sürede isteklerinin yerine getirilmesini istediği nota, kabul edilmemesi savaşa yol açar.

 

Benzer Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimleri:

Şeyl Gaz: Organik madde yönünden zengin kuvars ve kalsit minerallerinden oluşan tortul kayacın küçük gözeneklerinde bulunan ve yatay sondaj ve hidrolik kırma yö

Pop art: 1950'lerde özellikle ABD ve İngiltere'de soyut dışavurumculuğa tepki gösteren genç sanatçıların 1960'larda bir akım haline getirdikleri sanat türü.

Muhalefet: Bir tutuma, bir görüşe, bir davranışa karşı olma durumu, aykırılık.

Truman Doktrini: ABD Başkanı Harry Truman tarafından komünist tehdide karşı yardıma muhtaç devletlere ekonomik ve askerî yardımda bulunarak komünizmin yayılmasını enge

Tayyare: Uçak.

Spekülasyon: Vurgunculuk.