Uzay Terimi Hakkında Bilgiler
1- Uzunluğu, genişliği ve yüksekliği, düz sınırsız genişletilebilen geometrik terim.
2- Bütün varlıkların içinde bulunduğu sonsuz boşluk, feza.
3- Düşünebildiğimiz bütün noktaların kümesi.
Bütün gök cisimlerinin içinde bulunduğu sonsuz boşluk, feza.
Uzay ya da fezâ, Dünya'nın atmosferi dışında ve diğer gök cisimleri arasında yer alan, gök cisimleri hariç, evrenin geri kalan kısmındaki sonsuz olduğu düşünülen boşluğa verilen isimdir. Ortalama sıcaklığı -270 °C, mutlak sıfır noktası ise -273 santigrat derecedir. Atmosfer ile uzay arasında kesin bir sınır bulunmamaktadır, fakat Dünya'nın atmosferi yukarı doğru çıkıldıkça incelmektedir. Uzayda tahminen milyarlarca galaksi bulunmaktadır. Bu tahmini galaksilerin içinde tahminen milyonlarca sistemler, gezegenler ve astroitler bulunmaktadır.
1. Gözlem aletleri ile ulaşılabilen nokta arasındaki varlık alanı başka bir ifade ile bütün gökcisimlerinin bulunduğu, yerin atmosferi dışında kalan boşluk, feza.
2. Bütün gök cisimlerinin bulunduğu boşluktur.
Bütün varlıkların içinde bulunduğu sonsuz kabul edilen boşluk.
Bütün varlıkların içinde bulunduğu sonsuz boşluk, feza.
Benzer Matematik-Geometri Terimleri:
Polinomun Derecesi: Bir polinomda, kat sayısı sıfır olmayan en büyük dereceli terimin derecesi.
Tepe Değer: Bir veri grubunda en çok tekrar eden sayı.
Açı Ortay: Üçgenin bir açısını ortalayan ışının, köşe ile kenar arasında kalan doğru parçasına açıortay denir. Üçgenin iç açı ortayları iç bölgede bir noktada ke
Hipotez: p => q biçimindeki teoremde, p önermesi (verilenler).
İç Açı: 1- Herhangi iki doğruyu üçüncü bir doğru kestiğinde, bu doğruların arasında ve kesenin farklı yanlarında olan açılar.
2- Köşesi çemberin bir iç nok
Analitik Düzlem: Dik kesişen iki koordinat doğrusunun oluşturduğu yapının belirttiği düzlem. Üzerine koordinat sistemi yerleştirilmiş düzlem. Koordinat eksenleri ile t