Vasî Terimi Hakkında Bilgiler
Yetkili; ölünün kendisinden sonra vasiyetini yerine getirmesini için tayin ettiği kimse; vesâyeti yüklenen şahıs; ölünün yetki sahibi olduğu kimseler hakkında, ölü tarafından onların işlerine bakmak üzere yetkili kılınan kim-se; bir peygamberin tayin etmesi üzere ölümünden sonra onun yerine geçen kimse.
1- Vesayet atındakinin hukuki işlemlerini yapan, mahkeme kararı ile atanan kişi.
2- Kanunun öngördüğü durumlarda, küçük veya kısıtlı kişilerin haklarını korumak üzere mahkeme tarafından atanan kanuni temsilci.
1- Bir yetimin veya akılca zayıf, hasta birinin malını yöneten kimse.
2- Ölen bir kimsenin vasiyetini yerine getirmekle yükümlü olan kimse.
Velayet altında bulunmayan küçüklerin veya ergin kimselerin bir yargı kararıyla fiil ehliyetlerinin kısıtlanarak kendilerine temsilci atanmasına vesayet, kısıtlıyı vesayeten temsil edecek kimseye de vasi denir.
Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri:
Ali Kuşçu: Türk-İslam Dünyası astronomi ve matematik alimleri arasında, ortaya koyduğu eserleriyle büyük bir üne sahip Ali Kuşçu, astronominin önde gelen bilginl
Fey-i Zeval: Yere dikilen çıtanın güneş tam tepedeyken yere düşen gölgesinin uzunluğuna fey-i zevâl denir.
Hafazan Allah (Hafazanallah): "Allah bizi her türlü beladan, felaketten ve kazalardan koruyup esirgesin." anlamında dua cümlesi.
Maşallah: Beğenilen şeyler görüldüğünde söylenilen; "Bu, Allahü teâlânın dilediği ve ihsân ettiği şeydir" mânâsına mübârek bir söz.
Abdu'l Aliyy: El-Aliyy, izzet, şeref ve hükümranlık bakımından en yüce demektir.
Muallâkat-i Seba (Muallâkati Seba): Yedi askı. Kur'an henüz nazil olmadan, Cahilliye Devrinde, meşhur Arap şairlerinin en beğenilmiş şiirlerinden, Kâbe'nin duvarına astıkları yedi meşhur