Vejetasyon Terimi Hakkında Bilgiler
1. Bitkinin tohumdan gelişip tekrar tohum verecek hale gelene kadar geçen dönemi.
2. Bir yerdeki ekolojik koşullara bağlı olarak oluşan bitki örtüsü.
3. Bitkilerin sınıflandırılmasındaki, yöreleri gözetmeksizin fizyonomik ve ekolojik bakımdan bir bölgedeki bitki örtüsü. Bir yerdeki ekolojik koşullara bağlı olarak bulunan bitki örtüsü.
Bitkinin tohumdan gelişip tekrar tohum verecek hale gelene kadar geçen dönemi.
Bir bölgedeki bitki topluluğunun meydana getirdiği örtü. Orman, bozkır, çayırlık birer bitki örtüsüdür.
Bir arazi parçası üzerinde yetişen bütün bitkilerden meydana gelen topluluktur. Doğada her arazi parçası, çevrenin ekolojik koşullarına uyabilen bitki türlerinden oluşan, bir bitki örtüsü ile kaplanır. Bu örtü bazı yerlerde orman ağaçlarından, bazı yerlerde ise çalılardan oluşur. Kurak ve yarı kurak bölgelerde de daha ziyade otsu bitkilerden oluşan bir vejetasyon vardır.
Benzer Biyoloji Terimleri:
Henle Kulpu: Memeli böbrek tübülündeki 'U' şeklinde medullaya kadar inen ilmik. Proksimal ve distal kısımlar arasında yer alır.
Epigenez: Döllenmiş ve farklılaşmış bir yumurtadan başlayarak yeni yapıların ardışık olumunu ifade eden teoridir.
Korpus Luteum: Olgunlaşan ve yumurtayı atan ovaryumda, ovaryum folikül hücreleri tarafından oluşturulan sarı renkli bezdir. Yumurtlamadan sonra folikülden oluşmuş bi
Motor Birim: Bütün iskelet kası liflerinin tek bir motor nöron tarafından uyarılması.
Besin Kofulu: Fagositozla dışarıdan alınan büyük moleküller ile hücre zarının oluşturduğu kofuldur. Besinlerin alınmasını sağlar.
Metamorfoz: 1. Başkalaşım. Canlının yumurtadan çıktıktan sonra, tam bir ergin görünümüne erişinceye kadar geçirdiği evrelerin bütünü. Örneğin, bir larvanın ergine