Vejetasyon Terimi Hakkında Bilgiler
1. Bitkinin tohumdan gelişip tekrar tohum verecek hale gelene kadar geçen dönemi.
2. Bir yerdeki ekolojik koşullara bağlı olarak oluşan bitki örtüsü.
3. Bitkilerin sınıflandırılmasındaki, yöreleri gözetmeksizin fizyonomik ve ekolojik bakımdan bir bölgedeki bitki örtüsü. Bir yerdeki ekolojik koşullara bağlı olarak bulunan bitki örtüsü.
Bitkinin tohumdan gelişip tekrar tohum verecek hale gelene kadar geçen dönemi.
Bir bölgedeki bitki topluluğunun meydana getirdiği örtü. Orman, bozkır, çayırlık birer bitki örtüsüdür.
Bir arazi parçası üzerinde yetişen bütün bitkilerden meydana gelen topluluktur. Doğada her arazi parçası, çevrenin ekolojik koşullarına uyabilen bitki türlerinden oluşan, bir bitki örtüsü ile kaplanır. Bu örtü bazı yerlerde orman ağaçlarından, bazı yerlerde ise çalılardan oluşur. Kurak ve yarı kurak bölgelerde de daha ziyade otsu bitkilerden oluşan bir vejetasyon vardır.
Benzer Biyoloji Terimleri:
Peptidoglikan: 1. Protein ve glikoz zincirlerinden oluşan, prokaryot hücrelerde hücre duvarının yapısını oluşturan moleküldür.
2. Uzun polisakkarit zincirlerinin
Perisikl: Tek hücre sırasından oluşmuş parankima tabakası. Meristeme dönüşerek kök kambiyumu, mantar kambiyumu ve yan kökleri oluşturur.
Floem: 1. Bitkilerdeki bir tip iletim dokusudur. Gövde ya da kökte hem yukarı hem de aşağıya doğru organik maddeleri taşır.
2. Bitkilerde organik besin ta
Erozyon: 1. Ekolojik faktörler nedeniyle toprağın verimli tabakasının bulunduğu yerden, su, rüzgâr, dalga ve buz gibi etkenlerle taşınması.
2. Yeryüzündeki
Pistil: Dişi organ. Ovaryum, stilus ve stigmadan oluşan ve megasporlar üreten çiçek organı.
Kardeş Kromatid: Hücre bölünmesi sırasında DNA replikasyonu nedeniyle her kromozom kendi eşini yapar. Bunlara Kardeş kromatid denir.