Veraset ve İntikal Vergisi Nedir? Veraset ve İntikal Vergisi Hakkında Kısaca Bilgi

Veraset ve İntikal Vergisi Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Veraset ve İntikal Vergisi:
Bedelsiz veya karşılıksız bir şekilde elde edilen servet unsurlarına uygulanan varlık vergisi türüdür. Miras veya bağıştan gelen varlıklar için ödenir. Bu iki verginin bir arada uygulanmasının sebebi, vergi kaçırma olanaklarının ortadan kaldırılmasıdır. Bu verginin aleyhinde olanlar, verginin mülkiyet hakkını zedelediğini, sermaye birikimini olumsuz yönde etkilediğini ileri sürerler.

 

Hukuk Terimi Olarak Veraset ve intikal vergisi:
Ölenin vârislerine kalan mal ve paradan alınan vergi

 

Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri:

Devlet Tahvili: Devletin uzun vadeli borçlanma ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla çıkardığı 1 yıl ve daha uzun vadeli borçlanma senetleri.

Limit Emri: Belli bir fiyattan ya da o fiyat altından alım yapmak veya belirli bir fiyattan ya da o fiyat üzerinden satış yapmak için verilen emirdir.

Benchmark (Ölçüt): Ölçüm ve karşılaştırma kriteri anlamında kullanılmaktadır. Örneğin portföy yönetiminde, benchmak portföy, bu yapı dışında oluşturulan portföylerin per

Yatırım Fonu: Tasarruf sahiplerinden toplanacak paralarla, onlar hesabına portföy işletmek amacıyla kurulan mal varlığı.

Call Option: Opsiyon, sahibine, opsiyona konu olan kıymeti, kontratta yazan fiyattan, kontrat vadesinde herhangi bir yükümlülük doğurmadan alma hakkı verir. Bu tür

Kontrgaranti: Bir bankanın diğer bir bankadan aldığı harici garanti mektubuna dayanarak verdiği garanti mektubu. Garanti karşılığı garanti olarak da tanımlanabilir.