Yayla Turizmi Terimi Hakkında Bilgiler
Yaylalar farklı rölief üzerinde yer alan sürekli ve geçici yerleşme yerlerinde göçebe, yarı göçebe, köy ve kasabalarda yaşayan insanların belli bir süre için bulunduğu yerlerdir. Ülkemiz için yeni bir turizm türüdür. Bu amaçla özellikle doğu Karadeniz bölgesinde çeşitli yaylalar turizm merkezi ilan edilmiştir. Bunların bir Bölümü: Giresun-Bektaş Yaylası, Giresun-Kümbet Yaylası, Trabzon-Çaykara-Uzungöl, Trabzon-Gümüşhane-Erikbeli, Rize-Anzer, Artvin-Kafkasör, Ordu-Akkuş-Argin Yaylası, Sinop-Ayancık-Akgöl. Kent ve kente ait olumsuzlukları da monotonlaşan halka ve ülkemize özellikle doğal güzelliklerimizi ve kültürel değerlerimizi görmeye gelen bu ortam içerisinde tatillerini geçirmeyi arzulayan turistlere yayla hayatını yaşatmak, geleneksel yayla şenliklerini sunmak, yaylayı golf, binicilik vb. kış sporlarına açarak turizmi geliştirmek amacıyla yayla turizminin önemini vurgulamaktadır.
Benzer Turizm ve Otelcilik Terimleri:
Corresponding Agent: Muhabir acenta
Finansal Rasyolar: İşletme faaliyetlerinin ortaya çıkardığı fon ihtiyacının saptanması, işletmenin finansal yapısının ne derece sağlam olduğunun anlaşılması amacıyla kul
AEADAVA: Asociacion Empresarial Agencias de Viajes Espanolas.
Tabiat Anıtı: Tabiatın ve tabiat olaylarının meydana getirdiği özelliklere ve bilimsel değere sahip, millî park esasları dâhilinde korunan tabiat parçası.
Bide: Banyolarda vücudun özel yerlerinin yıkanmasına imkân veren musluk sistemi.
Connecting Rooms: Geçmeli odalar. Aralarında, doğrudan doğruya(koridora çıkmadan)geçiş imkânı veren kapılar bulunan iki veya daha fazla sayıda oda.