Pastörize süt, TSE 1018'e uygun çiğ sütlerin, doğal ve biyolojik özelliklerine zarar vermeden patojen(hastalığa neden olan her türlü organizma ve maddeler) organizmanın tamamen, diğer organizmaların da büyük bir çoğunlukla yok edilmesini sağlayacak şekilde, özel tesis ve cihazlarda ısıtılıp soğutulmasıyla elde edilir.
Değişik pastörizasyon uygulamaları olmakla birlikte, Türkiye'de genellikle 12-16 saniye süre ile 72-80°C'lik ısı uygulaması yapılmaktadır. Tüketime kadar 10°C nin altında saklanmalıdır.
Pastörize edilmiş sütlerin en önemli özelliği teknolojik işlemin hemen arkasından, taşınmada dahil olmak üzere soğuk zincir gereksiniminin varlığıdır. Satın alındığı yerde dâhil olmak üzere evlerde de yine soğuk ortamlarda, buzdolabında bulunma zorunluluğudur.Bu soğuk zincirin kırılmasının gerek mikrobiyolojik kaliteye gerekse de besin değerine zarar verebileceği bilinmeli ona göre tedbir alınmalıdır. Ayrıca bu sütler "günlük süt" olarak kabul edilmekte yani üretimden sonra iki gün içerisinde tüketilmeleri gerekmektedir.