zümral Çok güzel şeyler yazıyor bizim işimize yarıyor
Kurban Kesmenin Hükmü, Vakti ve Şekli
Kurban bayramı günlerinde kesilen kurbanlık hayvana "udhiye" denir. Terim olarak kurban, Allah Teâlâ'ya yaklaşmak için kurban niyetiyle belirli vakitte kesilen özel hayvanın adıdır. Kurban kesmek, zekât ve bayram namazları gibi hicretin ikinci yılında meşrû kılınmıştır.Kurban Kesmenin Hükmü: Kurban bayramında, Allah'a yaklaşmak niyetiyle kurban kesmek hür, mukîm, müslüman zengin olan kimselere vaciptir. Zenginden maksad; temel ihtiyaçlarının dışında nisap miktarı mala sahip olmaktır. Bu da fitre nisabıyla aynı olup, üzerinden bir yıl geçmesi şartı da aranmaz. Yani bayram sabahı 200 dirhem gümüş veya 20 miskal altın veya bunların karşılığı olan para veya ticaret malına sahip bulunan kimseye kurban vacip olur
Kurban Kesmenin Vakti ve Şekli:
Kurban kesilecek zaman, kurban bayramının birinci,ikinci ve üçüncü günüdür. Fakat birinci gününde kesmek daha faziletlidir.
Kurbanın Türü: Kurbanlar; yalnız koyun, keçi, deve ve sığır türü hayvanlardan kesilebilir. Yaban sığırı, geyik gibi yabani hayvanlarla, tavuk, horoz, kaz gibi evcil hayvanlar kurban edilemezler. Koyun ve keçi bir yaşında sığır cinsi 2 yaşında deve ise en az beş yaşında olmalıdır. Koyun ve Keçi sadece bir kişi için kurban olarak kesilebilirken sığır ve deve 7 kişiye kadar ortaklaşa kurban edilebilirler.
notbak.com
Kurban temel dini bilgiler ders notu konu özeti çalışma notları özetler ders anlatım udhiye
Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Notları
- Kur'an-ı Kerim'de isimleri geçen peygamberler
- İslam Düşüncesinde Siyasi-İtikadi Mezhepler
- Hak ve Özgürlüklerin Kullanımı ve Kullanımını Engelleyen Alışkanlıklar
- Haklar, Özgürlükler ve Din
- Hak ve Özgürlük Kavramları
- Kabe-i Şerif'in Tarihi
- Ders Notları Ekleyin
- Ders Notları Ana Sayfa
Yazılan son 2 yorum gösteriliyor.
İçerikle ilgili 2 yorum yazılmış.