Eğitim Sitesi

Abdu'l Bârî Nedir? Abdu'l Bârî Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi terimleri sözlüğümüzde Abdu'l Bârî terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Abdu'l Bârî nedir? Abdu'l Bârî ne demek? Abdu'l Bârî hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Abdu'l Bârî Terimi Hakkında Bilgiler

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Abdu'l Bârî:

Canlıları güzel bir şekilde yaratan demektir.


Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri

Abdu'l Bâsit: Rızkı genişleten veya ruhları bedenlere yayan demektir.

Abdu'l Âhir: Her şeyin sonunda Allah'ın varlığının devam etmesi, bulunması, O'nun el-Âhir ismini tanımlar. Yaratılanların fânî olmasından sonra, Allahü Ta'âlâ'nm bekâsını ve âhiriyyetini görüp, "Onun üzerine bulunan her şey fânîdir. Celâl ve ikram sahibi olan Rabbinin vechi kalıcıdır" (Rahman/26, 27), âyetini gerçekleştiren (hakikatına eren) kula denir.

Abdullah: Peygamber (sav)' in babasının ve küçük yaşta vefat eden oğlunun ismi.

Abdulmuttalib: Peygamber (sav)'e annesinin vefatından sonra sekiz yaşına kadar bakan dedesi.

Acir: Malını kirâya veren. Kirâdaki binânın ve eşyânın tâmiri ve zamanla tıkanmış boruların tâmiri âcire âittir. Tâmir etmezse, kirâcı evden çıkabilir. Fakat yaptırmaya âciri cebr edemez (zorlayamaz). Ev sâhibinin izni ile kendi yaparsa, parasını kesebilir. Kendiliğinden yaparsa kesemez. Kullanmak için lâzım olan şeylerin (meselâ hamur ocağı) tâmir parasını kirâdan kesemez. (Ali Haydar Efendi)

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri Sözlüğü