Eğitim Sitesi

Abluka Nedir? Abluka Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Hukuk terimleri sözlüğümüzde Abluka terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Abluka nedir? Abluka ne demek? Abluka hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Abluka Terimi Hakkında Bilgiler

Hukuk Terimi Olarak Abluka:

Bir devletin dışarı ile olan ilişkilerini zor kullanarak kesmek


Tarih Terimi Olarak Abluka:

1. Bir devletin dışarı ile olan her türlü ilişkisini zor kullanarak kesme eylemidir. Bir düşman ülkenin kıyılarına gemilerin yanaşmasını engelleyerek o ülkeye ekonomik veya askeri ürünlerin girmesini engellemeyi amaçlayan bir savaş yöntemidir.

2. Bir devletin, bir kentin ya da bir yerin dışarıyla olan her türlü bağlantısını zor kullanarak kesme.


İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük Terimi Olarak Abluka:

Kuşatma.


Denizcilik Terimi Olarak Abluka:

Düşmanın başka ülkelerle ilişkisini kesmek için silahlı kuvvetlerle sarılması. Bir liman ağzını veya kıyı açığını üstün kuvvetlerle çevirmek, dışarı ile ilişkilerini kesmek.


Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimi Olarak Abluka:

Bir ülkenin veya bir yerin dış dünya ile olan her türlü bağlantısını kuvvet kullanarak kesme.


Benzer Hukuk Terimleri

Acele itiraz: Verilen kararın tefhim yada tebliğinden itibaren belirli bir süre içerisinde ( genellikle bir hafta ) yapılması gereken, kanunda açıkça sayılan itiraz türüdür. itiraz üzerine kararı veren makam değil itiraz mercii bir karar verir. (CMUK. 304)

Acenta: Ticari mümessil ticari vekil, satış memuru veya müstahdem gibi bir sıfatı olmaksızın bir sözleşmeye dayanarak belirli bir bölge içinde daimi bir suretle ticari bir işletmeyi ilgilendiren akidlerde aracılık etmeyi veya bunları o işletme adına yapmayı meslek edinen kimse (TTK 116 vd.)

Acir: Kiraya veren kimse

Aciz: Bir şahsın borçlarını ödeyemeyecek durumda bulunması

Aciz vesikası: Alacaklının alacağının tamamını alamaması durumunda, kalan miktar için kendisine icra dairesi tarafından verilen belge.(İİK 143)

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Hukuk Terimleri Sözlüğü