Güncel Ziraat (Tarım) terimleri sözlüğümüzde Açık ve Kapalı Çuval Sondası terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Açık ve Kapalı Çuval Sondası nedir? Açık ve Kapalı Çuval Sondası ne demek? Açık ve Kapalı Çuval Sondası hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Açık ve Kapalı Çuval Sondası Terimi Hakkında Bilgiler
Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Açık ve Kapalı Çuval Sondası:
Çuvalları değişik yerlerinden (alt, orta ve üst) delmek suretiyle primer numuneleri almada kullanılan sonda.
Benzer Ziraat (Tarım) Terimleri
Adana-99: Bitki boyu 95-110 cm olup yatmaya dayanıklıdır. Beyaz sık kılçıklı bir başak yapısına sahiptir. Beyaz, renkli oval yapıda sert bir tanesi olup 1000 tane ağırlığı 40-42 gr. dır. Kışa ve kurağa orta derecede dayanıklı, sarı, kahverengi paslara ve septoriaya karşı dayanıklı, ekmeklik beyaz yarı sert buğday çeşidi.
Aflatoksin: Aspergillus flavus ve Aspergillus paraciticus küflerinin ürettiği bir toksin çeşididir.
Afyon Alkaloitleri: 1- Haşhaş bitkisinde veya afyon sakızında bulunan alkaloitler.
2- Haşhaş bitkisi kökenli, yapısında muhakkak tuz oluşturacak bir azot atomu bulunduran organik kimyasal maddelerdir.
Afyon Bıçağı: Afyon kozağının sütünü almakta kullanılan araç
Haşhaş (Afyon): Gelincikgiller familyasından bir yıllık otsu bitki. Anayurdu Anadolu'dur. Olgunlaşmamış haşhaş kapsüllerinin sütünden morfin, kodein ve papaverin gibi çeşitli alkaloitleri içeren afyon maddesi elde edilir. Yurdumuzda haşhaş alımı ve işlenmesi sadece T.M.O. tarafından yapılmaktadır. Haşhaş tohumu ise %44-55 oranında yağ içerdiğinden gıda, boya ve sabun sanayinde kullanılmaktadır. Çizilmemiş haşhaş kapsülleri tarlada kuruduktan sonra kontrol altında toplanarak tohumları ayrılarak işlenmek üzere alkaloit fabrikasına gönderilir ve uyuşturucu türevleri elde edilir.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Ziraat (Tarım) Terimleri Sözlüğü