Güncel Belediyecilik-Kamu Yönetimi terimleri sözlüğümüzde Ada terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Ada nedir? Ada ne demek? Ada hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Ada Terimi Hakkında Bilgiler
Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Ada:
Çevresi yollarla çevrili, yer bölümlere ayrılmış kent toprağı ile bu topraklar üzerine oturtulmuş yapılardan oluşan küçük bir kent dilimi.
Hukuk Terimi Olarak Ada:
Çevresi yollarla sınırlandırılmış bulunan, çeşitli parselleri kapsayan arsa parçası.
Trafik ve İlk Yardım Terimi Olarak Ada:
1- Kavşaklarda trafiği düzenleyici, yönlendirici veya ayırıcı olmak üzere bordürle sınırlandırılmış veya yer çizgileriyle belirlenmiş alan.
2- Yayaların geçme ve durmalarına, taşıtlardan inip binmelerine yarayan, trafik akımını düzenleme ve trafik güvenliğini sağlama amacıyla yapılmış olan, araçların bulunamayacağı, koruyucu tertibatla belirlenmiş bölüm ve alanlara ada denir.
Emlak ve Gayrimenkul Terimi Olarak Ada:
ADA: Çevresi kamuya ait cadde, sokak, yol, kanal, ark, dere, göl, deniz gibi doğal ve yapay sınırlarla, kadastro çalışma alanı sınırı ile veya Devlet Demir Yolları arazisi ile çevrili parseller topluluğuna kadastro adası denir. Ada numaraları 101’den başlar, köy sınırı içindeki tüm parseller ölçülünceye kadar numaralar aralıksız birbirini izler.
Coğrafya Terimi Olarak Ada:
Deniz ya da göl suları ile çevrili küçük kara parçası. Dört tarafı sularla çevrili kara parçası.
Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Ada:
Etrafı sularla çevrili kara parçasıdır.(Kıbrıs)
Denizcilik Terimi Olarak Ada:
Sularla çevrili, sular yükseldiğinde su üstünde kalan doğal kara parçası.
Benzer Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri
Adalet: Herkesin yasalarla tanınmış olan hakkını vermek, bu hakka ilişmemek ilkesi.
Adli Yargı: Toplum içinde fertlerin aralarındaki hukuki sorunları çözmek amacıyla yapılandırılmış olan yargı sistemidir. Medeni yargılama hukuku ve ceza yargılama hukuku olmak üzere ikiye ayrılır.
Afet: Bela, büyük felaket. Deprem, su baskınları vb.
Afet Alanları: Deprem, heyelan, çığ, orman yangını ve taşkın gibi doğal afetlere yatkın alanlar.
Afet Fonu: İmar ve İskan Bakanlığı bünyesinde tabiî âfetlerde meydana gelen zararların telâfisi için oluşturulan fonlara verilen addır.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri Sözlüğü