Güncel Deprem terimleri sözlüğümüzde Afet Tehlike Haritası terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Afet Tehlike Haritası nedir? Afet Tehlike Haritası ne demek? Afet Tehlike Haritası hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Afet Tehlike Haritası Terimi Hakkında Bilgiler
Deprem Terimi Olarak Afet Tehlike Haritası:
Deprem, sel, çığ, heyelan, kuraklık, tıbbi jeolojik faktörler, tehlikeli maddeler, sanayi tesislerinden kaynaklanan tehlikeler gibi farklı türdeki doğa, insan ve teknoloji kaynaklı olayların oluşum sıklığının ve hızının, etki süresi ve dönemlerinin, etki alanlarının, yaygınlık ve şiddet derecelerinin olabilirliğini ortaya koyan belirli ölçütlere göre hazırlanmış harita.
Benzer Deprem Terimleri
Ana Şok: Bir bölgede bir deprem serisi içinde meydana gelen en büyük deprem. Bu deprem öncesinde meydana gelen daha küçük depremlere öncü depremler, sonrasında meydana gelen daha küçük depremlere ise artçı depremler denilmektedir.
Ani Gelişen Afet: Deprem, fırtına, hortum, çığ, kaya düşmesi, volkan, yangın, heyelan, ani sel, su taşkını, tsunami gibi yıkıcı etkileri aniden ortaya çıkan doğa kaynaklı afet.
Asismik: Sismik faaliyet veya depremlerin olmaması durumu.
Azalım İlişkisi: Genel olarak kuvvetli yer hareketinin ivmesi, hızı veya şiddetini, depremin büyüklüğüne, uzaklığına ve geçtiği ortamın özelliklerine bağlı olarak azaldığını gösteren matematiksel ifade.
Çekiçleme Etkisi: Bitişik durumda olan binaların kat adetlerinin veya döşeme seviyelerin farklı olması durumunda deprem anında çarpışma nedeniyle ortaya çıkabilecek durum.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Deprem Terimleri Sözlüğü