Eğitim Sitesi

Afiş Nedir? Afiş Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Belediyecilik-Kamu Yönetimi terimleri sözlüğümüzde Afiş terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Afiş nedir? Afiş ne demek? Afiş hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Afiş Terimi Hakkında Bilgiler

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Afiş:

İlan, Tanıtım. Çeşitli boyutlarda kağıtlara veya bezlere veya billboardlara basılan duyuru malzemesi.


Sanat Terimi Olarak Afiş:

Halkı bir düşüncenin, bir malın ya da bir olayın varlığı konusunda bilgilendirme amacıyla duvarlara asılan, yapıştırılan, resimli yazı, ilanlara ve reklamlara afiş denir.


Türkçe-Dil Bilgisi Terimi Olarak Afiş:

Bir şeyi duyurmak, tanıtmak vb. için hazırlanan, kalabalığın görebileceği yere asılmış, genellikle resimli duvar ilanı.


Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Afiş:

Bir şeyi duyurmak veya tanıtmak için hazırlanan, kalabalığın görebileceği yere asılmış, genellikle resimli duvar ilânı.


Benzer Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri

Ağırlama Giderleri: Beldenin misafiri durumunda olan: a) Cumhurbaşkanı, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı, Başbakan ve Bakanlar Kurulu Üyeleri, b) Hükümet merkezi veya diğer illerin protokole dahil kişiler, c) Yabancı ülke temsilcileri veya konuklar, d) Sanat, bilim, kültür ve spor dallarında temayüz etmiş kişiler, e) Basın mensupları, f) Beldenin kalkınmasında katkısı olanlar veya olacağı anlaşılanlar ile bu kişilerin eşleri ve refakatindeki görevliler için, geleneklere ve davetin şümulüne göre, ağırlama, konaklama, konutlandırma ve bu işlerle ilgili olarak hazırlıkların gerektirdiği giderlerle ziyafet, kokteyl, hediye, çiçek, bahşiş ve taşıma giderleridir.

Ahz: Alma, tutma, kabul etme, tahsil etme, tasarrufuna katma.

Ahz-u Kabz: Bedeli tahsil etmek demektir. Daha çok vekaletnamelerde geçer. Aynı zamanda "satış bedelini tahsil edebilmek yetkisi" anlamına gelir.

Aile Danışma Merkezleri (Toplum Merkezleri): Sosyal değişim sürecinin getirdiği ihtiyacın ve sosyal şartları karşılama ve çözümlemede ailelere yardımcı olmak maksadıyla kurulan sosyal hizmet ve danışma birimleri.

Aile Eğitimi: Aile üyesi adaylarının veya aile üyelerinin, sosyo-kültürel yönden hazırlıklarını sağlıklı bir biçimde tamamlayabilmeleri için, örgün ve yaygın eğitim yöntemleriyle yetiştirilmesi.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri Sözlüğü