Güncel Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık terimleri sözlüğümüzde Aile terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Aile nedir? Aile ne demek? Aile hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Aile Terimi Hakkında Bilgiler
Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Aile:
1- Aralarında gerçek ya da varsayımlı kanbağı bulunan, karşılıklı hak ve ödevleri üstlenen insanların oluşturduğu toplumun en küçük birimine aile denir.
2- Evlilik ve kan bağına dayanan; karı, koca, çocuklar, kardeşler vb. arasındaki ilişkilerin oluşturduğu toplum içindeki en küçük birlik.
Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Aile:
1. Evlilik ve kan bağına dayanan karı, koca, çocuklar, kardeşler arasındaki ilişkilerin oluşturduğu toplum içindeki en küçük birlik.
2. Anne, baba ve evlenmemiş çocukların oluşturduğu toplum içindeki en küçük bütün.
Özel Eğitim Terimi Olarak Aile:
Özel eğitime ihtiyacı olan bireyin anne, baba ve kardeşleri ya da kanunen bakmakla yükümlü olan kişi veya kurum temsilcisi.
Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri
Akıl Yürütme: Kişiler, geçmiş yaşantıları, gözlemleri ve öğrenmeleri sonucunda oluşturdukları somut ve soyut tasarımlar arasında mantık ilkelerine uygun bağlantılar kurarak yeni yargılara varırlar. Buna akıl yürütme denir.
Alt Eşik: Duyu organlarının bir uyarıcıyı belli belirsiz almaya başladığı en düşük şiddettir.
Algı: 1- Nesne ya da olayların beyinde işlenerek, anlamlı bütünler olarak kavranmasına algı denir.
2- Duyu organlarını uyaran nesnelerin, niteliklerin veya olaylara ilişkin örüntülerin tanınması.
Algıda Değişmezlik: Nesne ya da olayların farklı ortamlarda hep aynıymış gibi algılanmasına algıda değişmezlik denir.
Algıda Örgütleme (Organizasyon): Duyumları oluşturan nesne ya da olayların, zihin tarafından bir düzene konulup biçimlendirilmesine algıda örgütleme denir.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü