Güncel Fen Bilimleri terimleri sözlüğümüzde Altı Parmaklılık terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Altı Parmaklılık nedir? Altı Parmaklılık ne demek? Altı Parmaklılık hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Altı Parmaklılık Terimi Hakkında Bilgiler
Fen Bilimleri Terimi Olarak Altı Parmaklılık:
İnsanların el veya ayak parmaklarında doğuştan fazla meydana gelen parmak yapısındaki anormal durumdur. Kalıtsaldır. Ameliyatla düzeltilir.
Benzer Fen Bilimleri Terimleri
Alüminyum: Sembolü Al olup yer kabuğunun %7'sini kaplar. Beyaz, parlak ve hafif bir metal olup Periyodik cetvelin 3. periyot III A grubunda yer alır.
Alyuvar (Eritrosit): Kanda bulunan kırmızı renkli hücrelerdir. Çekirdeksizdir. Sindirilmiş besin ve oksijen taşıma görevi yapan hemoglobin bulundurur. Hemoglobin kırmızı renk taşır. Kanda bulunan alyuvar sayısı deniz seviyesinden uzaklaştıkça artar.
Ametaller: Periyodik cetvelin sağ kısmında (Hidrojen hariç) yer alırlar. Doğada katı, sıvı ve gaz halinde yer alabilirler. Renkleri mat olup grafit dışında iletken değildirler. Yoğunlukları az olup erime noktaları düşüktür. Kırılgan yapıya sahip olup, canlı organizmasında bulunurlar.
Amilaz: Karbonhidratların sindiriminde etkili olan enzimdir. Ağızda tükürük tarafından salgılanır. Nişasta ve glikojeni parçalar.
Amip: Denizlerde, tatlı sularda veya nemli topraklarda yaşayan tek hücreli canlılardır.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Fen Bilimleri Terimleri Sözlüğü