Güncel Coğrafya terimleri sözlüğümüzde Altimetre terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Altimetre nedir? Altimetre ne demek? Altimetre hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Altimetre Terimi Hakkında Bilgiler
Coğrafya Terimi Olarak Altimetre:
Yükselti ölçen alet. Madeni barometrelerin bir çeşididir. Yükseldikçe basıncın azalması kuralına dayanılarak, yüksekliklerin ölçülmesi amacıyla yapılmıştır.
Fen Bilimleri Terimi Olarak Altimetre:
Uçaklarda bulunan ve dağcıların kullandığı yükseklik ölçmeye yarayan barometrelere altimetre denir.
Benzer Coğrafya Terimleri
Ana Yön: Güneşin doğduğu taraf doğuyu, battığı taraf batıyı gösterir. Bunları dik kesen yönler, kuzeyi ve güneyi gösterir. Bunlara ana yönler denir.
Andezit: Eflatun, mor, pembemsi renkli dış püskürük bir taştır. Ankara taşı da denir. Dağıldığında killi topraklar oluşur.
Aneroid Barometre: Madeni barometredir. Cıvalı barometrelerin kullanım alanının sınırlı olması ve taşıma zorluğu nedeniyle geliştirilmiştir.
Aphel: Dünya'nın, Güneş'ten en çok uzaklaştığı, yörüngede en yavaş döndüğü gündür. Dünya Günöte konumuna 4 Temmuz'da gelir.
Araziden Yararlanma Haritaları: Bir bölgede arazinin nasıl kullanıldığını gösteren haritalardır. Bu haritalar yardımıyla ekili-dikili alanların, çayır ve mera alanlarının, orman alanlarının, bölünüşü ile kayalık, bataklık gibi kullanılmayan alanlar hakkında bilgi edinilir. Tarımın türü ve tarım ürünleri de bu haritalarda gösterilir.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Coğrafya Terimleri Sözlüğü