Eğitim Sitesi

Alttan Çıkışlı Klozet Nedir? Alttan Çıkışlı Klozet Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Yapı-Dekorasyon terimleri sözlüğümüzde Alttan Çıkışlı Klozet terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Alttan Çıkışlı Klozet nedir? Alttan Çıkışlı Klozet ne demek? Alttan Çıkışlı Klozet hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Alttan Çıkışlı Klozet Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Alttan Çıkışlı Klozet:

Döşemeye oturan, pis su çıkışı alttan olan klozet tipi.


Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

Altın Varak: 24 ayarlık külçe altının dövülerek veya günümüzde makinelerde inceltilerek, 1 mm kalınlığında levhalar haline getirilmesi ve ardından güderiler arasında çok uzun süre tokmaklanması yoluyla elde edilen, yaldızlanacak yüzeye yapıştırılarak uygulanan oldukça ince altın Ievha. Altın varaklar, her birinde 24 sayfa/varak bulunan defterler halindedir. Mobilya yüzeylerinde, tavan işlemelerinde kullanılır. Altınlanacak yüzey üzerine yapıştırılması için miksiyon, tutkallı su ya da yumurta akından yararlanılır; üzerine zermühre sürülerek parlatılır.

Asıl Renk: Maddelerin gerçek rengini belirten bir terim. Asıl renkler eğiliminde olduğu rengin yönü olarak tanımlanır. Örneğin mavimsi ya da sarımsı bir yeşil veya yeşilimsi ya da kırmızımsı bir mor gibi. Gerçek renkler ayrıca sıcaklıklarının ve soğuklularının doğadaki renklere (gökyüzü mavisi deniz yeşili gibi) ya da alışıldık nesnelere (harp gemisi grisi, kremit kırmızısı gibi) olan benzerlikleriyle tanımlanırlar. Bu terim ayrıca rengin parlaklığını ya da herhangi bir öncül rengin baskın olduğu boya karışımlarını da ifade eder.

Askı: Üzerine giysi veya herhangi bir şey asmaya yarayan nesne.

Asansör: Binalarda katlar arasında düşey sirkülasyonu sağlamak amacıyla, insan ya da yük taşımak üzere birtakım makara ve halatlarla ve motor gücüyle donatılmış iletim kabinleridir.

Asal Renkler: Birbirleriyle çeşitli karışımlar yaparak, tüm diğer renkleri oluşturan sarı, kırmızı ve mavi renkler. Temel renkler veya ana renkler de denir.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü