Güncel Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık terimleri sözlüğümüzde Amaç terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Amaç nedir? Amaç ne demek? Amaç hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Amaç Terimi Hakkında Bilgiler
Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Amaç:
Güdülenmiş davranışın elde etmek istediği sonuç. Amaç olumlu hedefe ulaşmayı (olumlu pekiştirme) veya olumsuz hedeften uzaklaşmayı (olumsuz pekiştirme) içerir.
Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Amaç:
1. Eğitim alanında bir etkinliğe, bir eyleme ya da bir işe başlarken erişilmek istenilen, öğrenim sürecine bütünlük ve anlam kazandıran sonuç.
2. Eğitim görevlilerince saptanan ve düzenlenen programlar sonucu öğrenci davranışında gerçekleşmesi istenilen değişme.
Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri
Aralıklı Pekiştirme: Yapılan davranışların belli bir oranının pekiştirilmesi.
Aralıklı Tekrar: Tekrarların arasına dinlenme sürelerinin serpiştirildiği ve genellikle sürekli tekrara oranla daha başarılı öğrenme sağlayan bir çalışma tarzı.
Art Kafa Lobu: Beyin yarım kürelerinin arkasında bulunan beyin alanı. Görmeye ilişkin işlevleri yerine getirir.
Ayırt Etmeyi Öğrenme: Bireyin bir uyarıcıyı seçip diğerini seçmemeyi öğrenmesi. Genellikle, uyarıcılardan olumlu kabul edilene yapılan davranış pekiştirilip diğer uyarıcılara yapılanlar söndürülerek gerçekleştirilir.
Bağımlı Değişken: Deneysel çalışmalarda, bağımsız değişkendeki değişimlere bağlı olarak değişik değerler alan değişken, sonuç.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü