Eğitim Sitesi

Amitoz Bölünme Nedir? Amitoz Bölünme Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Biyoloji terimleri sözlüğümüzde Amitoz Bölünme terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Amitoz Bölünme nedir? Amitoz Bölünme ne demek? Amitoz Bölünme hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Amitoz Bölünme Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Amitoz Bölünme:

Sitoplazma ve çekirdek içerisinde herhangi bir değişiklik olmadan hücrenin doğrudan doğruya bölünmesine amitoz bölünme denir. Bakteri, amip, öglena ve kanser hücrelerinde görülür. Amip ve kanser hücrelerinde çekirdek zarı erimeden bölünme gerçekleşir. Çekirdek boğumlanarak bölünür. Amaç kısa sürede bölünmenin gerçekleşmesidir. Bakteride mayoz ve mitoz hücre bölünmeleri olmaz. Sadece amitoz bölünme gerçekleşir.


Fen Bilimleri Terimi Olarak Amitoz Bölünme:

Basit bir bölünme şeklidir. Hücre doğrudan doğruya ortasından boğumlanarak bölünür.


Benzer Biyoloji Terimleri

Deniz Anası: Polipler koloni oluşturabilir. Bu kolonideki poliplerden eşeysiz olarak çoğalıp ayrılarak yaşamlarını serbest olarak sürdüren bireylere ise medüz (deniz anası) adı verilir.

Daldırma Yöntemi: Bazı bitkilerin yan dallarının uçları bitkiden ayrılmadan toprakla örtülüp gelişmeye bırakılabilir. Toprak altında kalan dallardan yeni kökler meydana gelir ve gelişir. Gelişimi yeter düzeye ulaştığında kesilerek ana bitkiden ayrılır. Bu şekilde üremeye daldırma yöntemi denir.

Daldırma Yöntemiyle Üreme: Bazı bitkilerin yan dallarının uçları bitkiden ayrılmadan toprakla örtülüp gelişmeye bırakılabilir. Toprak altında kalan dallardan yeni kökler meydana gelir ve gelişir. Gelişimi yeter düzeye ulaştığında kesilerek ana bitkiden ayrılır. Bu şekilde üremeye daldırma yöntemi denir.

İnterkinez: I. Ve II. Mayoz arasında interfaz olmadan direkt Mayoz II'ye geçilir. Bu nedenle DNA eşlenmesi olmaz. Mayoz 1 ve mayoz 2 arasındaki kısa hazırlık evresine interkinez denir.

Tam Çiçek: Bazı bitkilerin çiçekleri çanak yaprak, taç yaprak, erkek ve dişi organ gibi tüm yapılara sahip ise tam çiçek (erselik) adını alır. Örnek: Kiraz, elma, şeftali, bezelye.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü