Güncel Tarih terimleri sözlüğümüzde Amme terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Amme nedir? Amme ne demek? Amme hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Amme Terimi Hakkında Bilgiler
Tarih Terimi Olarak Amme:
Kamu (Amme efkârı = Kamuoyu; amme hukuku = kamu hukuku; amme idaresi = kamu yönetimi)
Hukuk Terimi Olarak Amme:
kamu
Yazma Eser (Hat-Tezhip-Ebru-Cilt-Minyatür) Terimi Olarak Amme:
Kur'an-ı Kerim'in 30. cüzü. Hattatlar bu cüzü Kuran'dan ayrı yazarlardı.
Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Amme:
Kamu, devlet. Herkese ait olan, genel olan.
Benzer Tarih Terimleri
Alpagu: Alpagut da denir. Göktürk'lerde yiğit, kahraman. Düşmana saldıran, yakalanmayan asker veya subay. Bir subay rütbesi.
Altın Elbiseli Adam: Kazakistan'ın başkenti Alma-Ata yakınındaki Eşik kazılarında mezarı bulunan bir Türk tiginine tarihçilerin verdikleri isim. Mezarda tiginin altın zırhı da bulundu. Onun bir Türk tigini (prensi) olduğunu aynı mezarda bulunan bir kabın üzerindeki yazılardan anlıyoruz.
Atabek (Atabey): 1. Selçuklularda şehzadelerin eğitimiyle görevli erkek eğitici. (Osmanlılarda bu görevi yapana Lala denirdi)
2. Eski Türk devletlerinin kimilerinde, özellikle de Selçuklularda, şehzadelerin eğitimiyle ya da bir eyaletin bağımsız olarak yönetimiyle görevlendirilmiş vezirlere verilen san.
Ataman: Don ve Ukrayna Kazakları'nın başındaki kumandana verilen unvan. Zamanla çar veliahtına da bu unvan verildi. Asya Türkleri askerî ve idarî makamlara seçilen müdür ve başkanlara Ataman derlerdi. 15. yüzyıldan 18. yüzyıla kadar Polonya ve Litvanya Büyük Dukalığı orduları kumandanına da Ataman denilirdi.
At Oğlanları: Saray seyisleri. At bakıcıları. Aşçı başı.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Tarih Terimleri Sözlüğü