Güncel Tarih terimleri sözlüğümüzde Anadolu Ve Rumeli Müdafaa-İ Hukuk Cemiyeti terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Anadolu Ve Rumeli Müdafaa-İ Hukuk Cemiyeti nedir? Anadolu Ve Rumeli Müdafaa-İ Hukuk Cemiyeti ne demek? Anadolu Ve Rumeli Müdafaa-İ Hukuk Cemiyeti hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Anadolu Ve Rumeli Müdafaa-İ Hukuk Cemiyeti Terimi Hakkında Bilgiler
Tarih Terimi Olarak Anadolu Ve Rumeli Müdafaa-İ Hukuk Cemiyeti:
Dünya Savaşı'ndan yenik çıkan Osmanlı Devleti'nin imzaladığı kayıtsız koşulsuz bir teslim antlaşması olan Mondros Ateşkes Antlaşması'ndan sonra Anadolu yer yer işgal edilmeye, ayrılıkçı azınlık eylemleri de yaygınlaşmaya başlamıştı. Ulusun bağımsızlığının ve yurdun bütünlüğünün tehlikede olmasına karşın, Osmanlı yönetiminin eli kolu bağlı olarak bu gelişmelere seyirci kalması nedeniyle, yurtseverler bölgesel kurtuluşu amaçlayan örgütler kurdular. Bu yerel örgütler, 4-11 Eylül 1919 tarihinde toplanan Sivas Kongresi ile birleşerek, Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti adını aldı. Bu örgütün yönetim kurulu da "Temsil Kurulu" adını alarak Ulusal Bağımsızlık Mücadelesini yönetmiştir. Bu örgüt, 9 Eylül 1923 tarihinde Halk Fırkası kuruluncaya dek varlığını sürdürmüştür. Bu tarihte Halk Fırkasına dönüşmüştür.
Benzer Tarih Terimleri
Anaerkil: Soyda anayı temel alan ve ailede çocukları anaya maleden Klan (gen) ve Aşiret (kabile) gibi ilkel, sınıfsız topluluklarda görülen toplumsal bir yapıdır. Bu yapı daha çok insanların toplu olarak yaşadıkları ve doğan çocukların babalarını tanımadıkları komünal (ortakçı) topluluklarda görülür.
Ana Kara: Yer yüzünde beş büyük kara parçasından her biri.
Anakronik: Çağı geçmiş, çağa uymaz eskimiş.
Ana Mal: Sermaye. Kapital.
Anane: Gelenek.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Tarih Terimleri Sözlüğü