Güncel Belediyecilik-Kamu Yönetimi terimleri sözlüğümüzde Analiz terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Analiz nedir? Analiz ne demek? Analiz hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Analiz Terimi Hakkında Bilgiler
Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Analiz:
Bir bütünü, onu oluşturan parçalara ayırarak çözümleme.
Fen Bilimleri Terimi Olarak Analiz:
Çeşitli maddeleri tanımak, yapılarını anlamak için yapılan işlemlere denir. Kimyasal ayrışma.
Edebiyat Terimi Olarak Analiz:
Bir bütünü parçalarına ayırarak detaylı inceleme. Bir edebi eserin analizi, olayların, kişilerin ve üslupların ayrı ayrı incelenmesi yöntemiyle yapılır. Analizden çıkarılan sonuç bir tartışma konusu olursa bu duruma eleştiri (tenkit) denir.
Kimya Terimi Olarak Analiz:
Bir bileşiğin kendisinden daha basit maddelere parçalanmasına analiz denir.
Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Analiz:
Tahlil etmek.
Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Analiz:
Bir bütünü, kendisini meydana getiren ögelerine ayırma, çözümleme.
Trafik ve İlk Yardım Terimi Olarak Analiz:
Çözümleme, tahlil.
Sanat Terimi Olarak Analiz:
Ayrıştırma , Çözümleme / Her hangi nesne konu veya durumun parçalar ve bölümler halinde ayrıntılı olarak incelenmesi.
Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Analiz:
Fiziksel veya kimyasal muayene. (çözümleme)
Genel Türkçe Terimi Olarak Analiz:
Çözümleme, tahlil.
Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak Analiz:
Çözümleme.
Benzer Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri
Anayasa: Bir devletin yönetim biçimini belirten yasama, yürütme, yargılama güçlerinin nasıl kullanılacağını gösteren, vatandaşların hak, hürriyet ve sorumluluklarını bildiren temel yasa.
Anayasa Mahkemesi: Kanunları, kanun hükmünde kararnameleri, TBMM iç tüzüğünü şekil ve esas bakımından, Anayasa değişikliklerini şekil bakımından Anayasaya aykırı olup olmadığını inceleyen ve denetleyen, Cumhurbaşkanını, Başbakan ve Bakanlar Kurulu üyelerini, Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay, Askeri Yargıtay, Askeri Yüksek İdare Mahkemesi Başbakan ve üyelerini, Başsavcılarını, Cumhuriyet Başsavcı Vekilini, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu üyelerini, Sayıştay Başbakan ve üyelerini görevleriyle ilgili işledikleri suçlardan dolayı "Yüce Divan" sıfatıyla yargılayan, Siyasi partilerin Anayasaya veya siyasi Partiler yasasına aykırı hareketlerinden dolayı kapatma yetkisine sahip olan yüksek mahkeme.
Anket (Soru Kağıdı) Tekniği: Bilgi verecek olanların doğrudan okuyup cevaplayacakları bir soru cetveli ile bilgi toplanması.
Aplikasyon: Yer tespiti.
Aplikasyon Belgesi: Sayısal hale getirilen kadastral parsel üzerine, belediyesi tarafından verilen imar durumuna göre vaziyet planının koordinatlandırılarak hazırlanan belge.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri Sözlüğü