Eğitim Sitesi

Anemophyl Nedir? Anemophyl Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Ziraat (Tarım) terimleri sözlüğümüzde Anemophyl terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Anemophyl nedir? Anemophyl ne demek? Anemophyl hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Anemophyl Terimi Hakkında Bilgiler

Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Anemophyl:

Rüzgârla tozlanan bitkilere "anemophyl" bitkiler denir. Bu bitkiler genellikle bir cinsli çiçeklere sahiptirler. Fındık, ceviz, pikan, dut, kestane gibi monoik; hurma ve Antep fıstığı gibi dioik türler anemophyl'dirler.


Benzer Ziraat (Tarım) Terimleri

Entomophyl: Böcekle tozlanan bitkilere "entomophyl" bitkiler denir.

Kendiyle-Yabancıyla Tozlanma: Bitkiler "kendiyle tozlanan" ve "yabancıyla tozlanan" lar diye sınıflandırırlılar. Dişi organların aynı çeşide ait çiçeklerin çiçek tozları ile tozlanmasına "kendiyle tozlanma", aynı türe (veya başka bir türe) ait başka bir çeşidin çiçek tozları ile tozlanmasına da "yabancıyla tozlanma" denir.

Homogamy - Dichogamy: Erkek ve dişi organların aynı zamanda olgunlaşmalarına "homogamy" farklı zamanlarda olgunlaşmalarına "dichogamy" denir.

Morfolojik Kısırlık: Eşey organların yapısal (morfolojik) noksanlıkları veya yetersizlikleri nedeniyle oluşan kısırlıklara "morfolojik kısırlık" denir.

Kendiyle-Birbiriyle Uyuşmazlık: Eğer bir bitkinin çiçek tozları, kendi dişi çiçeklerini veya aynı çeşide ait diğer bitkilerin dişi çiçeklerini dölleyemiyorsa buna "kendiyle uyuşmazlık" bir çeşidin çiçek tozları aynı tür içindeki diğer bir çeşidi dölleyemiyorsa buna da "birbiriyle uyuşmazlık" denir.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Ziraat (Tarım) Terimleri Sözlüğü