Güncel Türkçe-Dil Bilgisi terimleri sözlüğümüzde Anlam Değişmesi terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Anlam Değişmesi nedir? Anlam Değişmesi ne demek? Anlam Değişmesi hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Anlam Değişmesi Terimi Hakkında Bilgiler
Türkçe-Dil Bilgisi Terimi Olarak Anlam Değişmesi:
Bir kelimenin gösterdiği anlamdan az veya çok uzaklaşarak yeni bir anlam kazanması olayı: EAT. uslu "akıllı" , T.T. uslu "yaramazlık etmeyen, haşarı olmayan" vb.
Benzer Türkçe-Dil Bilgisi Terimleri
Açıklayıcı: Kendisinden önce gelen kelime veya kelime gruplarını daha açık ifade etmek ve anlamı güçlendirmek için kullanılan kelimeler veya kelime grupları.
Abartma: Söz biliminde bir duyguyu, bir düşünceyi veya bir olayı aşırı derecede büyüterek veya küçülterek anlatma: Kalbimin derinliklerinde dalgalanan ummanlar, Bu kız peri güzeli vb.
Yansılama: Doğadaki insan dışı canlı ve cansız varlıkların çıkardığı ses ve gürültüleri taklit yolu ile yansıtan sözler: pat pat, mışıl mışıl, patırda-, civ civ vb.
Eş Sesli Kelime: Söyleniş ve yazılışları birbirinin aynı olup da anlamları ve gösterdikleri kavramlar açısından birbirleriyle hiçbir ilişkisi bulunmayan ek ve kelimelerdir: acı, acı-; damla, damla-; el, el(yabancı) vb.
Yakın Anlam: Gösterdikleri kavram ve taşıdıkları anlam bakımından birbirine yakın olan kelimeler: anlaşmak/uyuşmak, darılmak/küsmek/gücenmek/incinmek vb.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Türkçe-Dil Bilgisi Terimleri Sözlüğü