Güncel Kütüphanecilik terimleri sözlüğümüzde Ansiklopedi (Encyclopedia) terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Ansiklopedi (Encyclopedia) nedir? Ansiklopedi (Encyclopedia) ne demek? Ansiklopedi (Encyclopedia) hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Ansiklopedi (Encyclopedia) Terimi Hakkında Bilgiler
Kütüphanecilik Terimi Olarak Ansiklopedi (Encyclopedia):
Tüm bilgi dallarında veya belirli bir bilgi dalında (tarih veya kimya gibi) ayrıntılı bilginin bulunduğu eser. Çoğunlukla içindeki makale veya kayıtlar alfabetik düzenlenmiştir.
Benzer Kütüphanecilik Terimleri
Antoloji (Anthology): Genellikle belli bir konu, tür veya dönem hakkında değişik yazarlar tarafından yazılmış eserlerin toplandığı kitap.
Arşivler: Kamu kayıtları veya tarihi belgeler; bu kayıt ve belgelerin tutulduğu yer.
Asitsiz Kağıt (Acid-free paper): Üretim sırasında nötr veya alkalin pH düzeyi 7.0 ya da daha yüksek tutulan kağıt. Genellikle güzel sanatlar baskılarında, sınırlı basım baskılarında, fotoğraf albümlerinde ve kütüphane malzemesinin korunmasında kullanılır. Kağıttaki asidin başlıca kaynağı ağacın odun özüdür (lignin). Asitsiz kağıt mutlaka kalıcı demek değildir ama kalıcı olması istenen kağıtlar her zaman asitsizdir.
Atlas: Genellikle haritalardan oluşan ciltli eser. Başka konularda, örneğin anatomi gibi, resimli levhalardan oluşan eserlere de denir.
Aylık: Genellikle yaz aylarında ayda bir, bazen de iki ayda bir yayınlanma olasılığı olmasına rağmen her ay (yılda on iki kez) basılan. Birçok magazin ve bazı dergiler aylık olarak yayınlanmaktadır (örnek: Monthly Labor Review).
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Kütüphanecilik Terimleri Sözlüğü