Güncel Tarih terimleri sözlüğümüzde Antik Kültür terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Antik Kültür nedir? Antik Kültür ne demek? Antik Kültür hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Antik Kültür Terimi Hakkında Bilgiler
Tarih Terimi Olarak Antik Kültür:
İlkçağ'da Yunanistan ve Roma'da yaratılan kültürlerin tümüdür. İlkçağ'ın en gelişmiş kültürü olan Antik Kültür Abbasiler zamanında, Arap-İslam Kültürü'nün gelişmesine katkıda bulunmuş ve Rönesans'ın temelini oluşturmuştur.
Benzer Tarih Terimleri
Antikite: 1-Tarihte ilk çağ, antik devir. Bu devirde yapılmış eserlere Rönesans Dönemi'nde verilen ad.
2-Eski Yunan ve Roma sanatına verilen genel ad.
Antrepo: Gümrüklere gelmiş ticari eşyanın konduğu,korunduğu yer.
Antropoloji: İnsan ırklarını inceleyerek sınıflandıran bilim dalıdır. İnsanın vücut yapısının ve öteki fiziksel özelliklerinin nasıl oluştuğunu, nasıl geliştiğini, nasıl büyüdüğünü ve nasıl değiştiğini, insanların yeni becerileri nasıl kazandığını, dinsel inanışların, siyasal örgütlenmelerin, sanatın nasıl doğduğunu , hangi aşamalarla geliştiğini araştıran ana bilim dalıdır.
Anzaklar: Avustralya ve Yeni Zelanda Ordu Birlikleridir. Birinci Dünya Savaşı'nda, Çanakkale Cephesi'nde ve Fransa'daki cephelerde savaştılar.
Anzavur Ordusu: Eski bir jandarma subayı olan Ahmet Anzavur, İstanbul Hükümeti'nce paşalık (general) rütbesini aldıktan sonra, İngilizler'in de yardımıyla çoğunluğunu Çerkezler'in oluşturduğu bir ordu kurdu. Bu ordu, Kasım 1919'da Manyas, Susurluk, Gönen, Ulubat ve çevresini ele geçirdi. Bölgeye gönderilen Kuvay-i Milliye birlikleri tarafından yenilgiye uğratılarak dağıtıldı. Ahmet Anzavur'un aynı bölgede ikinci kez gerçekleştirdiği ayaklanmada Nisan 1920'de Çerkez Ethem birliklerinin de desteği ile bastırıldı.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Tarih Terimleri Sözlüğü