Güncel Tiyatro terimleri sözlüğümüzde Antik Yunan Tiyatrosu terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Antik Yunan Tiyatrosu nedir? Antik Yunan Tiyatrosu ne demek? Antik Yunan Tiyatrosu hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Antik Yunan Tiyatrosu Terimi Hakkında Bilgiler
Tiyatro Terimi Olarak Antik Yunan Tiyatrosu:
İ.Ö II. yüzyıla dek uzanan bir süreç içindeki eski yunan tiyatrosu.
Benzer Tiyatro Terimleri
Apar: 1- Oyuncunun rol gereği seyircinin duyacağı biçimde ama öbür oyuncuların duymadığı var sayımla düşüncelerini söylemesi.
2- Oyuncunun doğrudan seyirciye dönerek konuşması.
Araba Sahne: Araba üzerine kurulan sahne türü. bu ilk kez orta çağda ortaya çıkmış ve kilise'nin dinsel amaçlarına uygun olarak kullanılmıştır.
Ara Dansı: Bir büyük oyunun bölüm aralarında kısa danslı skeç yada salt dans.
Ara Oyun: Büyük bir oyunun sahneleri arasına konulan gösterilen oyundaki gelişmeyi anlamlandıran kesim. Rönesansta iki oyun yada gösteri arasında oynanan mitologya konulu oyun.
Arkalik Tiyatro: 1- Tiyatronun kaynağını ortaya çıkaran tiyatronun henüz örgütlenmediği estetize edilmediği ve herhangi bir betiğe dayanmadığı dönemdeki törensel gösterilerin tümüne verilen ad.
2- Antik yunan tiyatrosunun ilk evresi.
3- İlk antik tiyatro yapılarının İ.Ö 1700yılına dek gerilere giden tarihi süreci. İ.Ö 1700 yıllarında Girit'teki 'knossos basamakları adıyla birleşik zeminli düz doğrulu oyun alanı ve izleyici yeri buna bir örnektir M.Ö VI yüzyıldaki arkalik Diyonizos tiyatrosu 26 mx28m. boyutları ve ortada sunak yeri olan yamuk bir duvarla sınırlanmıştı. seyirci tepenin eteği ile sınırlı tahta banklarda otururdu.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Tiyatro Terimleri Sözlüğü