Eğitim Sitesi

Antropoloji (insanbilim) Nedir? Antropoloji (insanbilim) Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık terimleri sözlüğümüzde Antropoloji (insanbilim) terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Antropoloji (insanbilim) nedir? Antropoloji (insanbilim) ne demek? Antropoloji (insanbilim) hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Antropoloji (insanbilim) Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Antropoloji (insanbilim):

Evrim sürecinde, insanın değişen biyolojik yapısını, bedensel özelliklerini, ırklara ayrılıp ayrılmayacağını, ilkel toplulukları ve bunların kültürlerini inceleyen bir bilimdir.


Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri

Aralıklı ya da Toplu Öğrenme: Öğrenme sürecini zaman içine yayarak, kısa çalışma süreleriyle yapmaya aralıklı öğrenme denir. Bunun tersi olarak, öğrenme sürecini uzun çalışma süresi içinde ara vermeden yapmaya toplu öğrenme denir.

Ara Mal: Üretim mallarının tüketim malı haline dönüştürülürken aldığı yeni biçim ara maldır. Örneğin, un, buğdaydan ekmek elde etme sürecinde ara maldır. Ara mallar da üretim malı sayılır.

Arz (Sunu): Piyasaya sunulan mal miktarıdır.

Aşırı Uyarılma: Organizmanın alıştığı düzeyin üzerinde uyarıcı ile karşılaşması sonucu fizyolojik ve psikolojik anlamda çevreye uyum gücünün azalmasıdır.

Ataerkil (Patriyarkal) Aile: Toplumda tarımsal üretimin kökleşmesi ve ticari yaşamın yaygınlaşması sonucu ekonomik gücü, devletin doğuşu ve köleciliğin yaygınlaşması ile siyasi gücü eline geçiren erkek, aile içinde de mutlak güç olmaya başladı ve ataerkil aile doğdu. Ataerkil ailede söz ve miras hakkı erkeklerin elindedir. Erkek ekonomik gücü elveriyorsa birden çok kadınla evlenir. Bu aile biçimi ağırlıklı olarak İlk Çağ köleci toplumlarında görülür.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü