Güncel Genel Türkçe terimleri sözlüğümüzde Arafat terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Arafat nedir? Arafat ne demek? Arafat hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Arafat Terimi Hakkında Bilgiler
Genel Türkçe Terimi Olarak Arafat:
Mekke'nin doğusunda, hacıların, Kurban Bayramının arife günü toplandıkları tepe.
Tarih Terimi Olarak Arafat:
Mekke'nin doğusunda, hacıların kurban bayramının arife günü toplandıkları tepe.
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Arafat:
1- Hacı adaylarının "vakfe" yapmak üzere arefe günü toplandıkları, Mekke'nin güneydoğusunda bulunan bir bölgedir. Vakfe haccın farzlarından biridir. Zilhiccenin dokuzuncu günü olan Arefe günü, yani Kurban Bayramı'ndan bir gün önce hacıların dua ederek bekledikleri alan. Arafat, Mekke'nin yirmi kilometre doğusundadır. Arafat tepesinin diğer adı ''Rahmet dağı' anlamında 'Cebelürrahme' dir.
2- Sözlükte; bilme, anlama ve tanıma anlamlarındaki a-r-f kökünden türeyen "Arafat", Mekke'nin 25 km. güney doğusunda ova görünümünde düz bir alanın adıdır. Doğu, kuzey ve güneyi dağlarla çevrilidir. Arafat, Hıll bölgesinde Harem sınırları dışında kalır. Harem sınırı ile Arafat arasında Urene vadisi vardır. Arafat'ın ortasında "Cebel-i Rahme" (rahmet dağı), batısında"Nemîre Mescidi" yer alır. Arafat, günümüzde ağaçlandırılmış ve dokuz oto yol ile Müzdelife'ye bağlanmıştır. Haccın aslî rüknü olan vakfe burada yapılır.
Hac ve Umre Terimi Olarak Arafat:
Sözlükte; bilme, anlama ve tanıma anlamlarındaki a-r-f kökünden türeyen "Arafat", Mekke'nin 25 km. güney doğusunda ova görünümünde düz bir alanın adıdır. Doğu, kuzey ve güneyi dağlarla çevrilidir. Arafat, Hıll bölgesinde Harem sınırları dışında kalır. Harem sınırı ile Arafat arasında Urene vadisi vardır. Arafat'ın ortasında "Cebel-i Rahme" (rahmet dağı), batısında"Nemîre Mescidi" yer alır. Arafat, günümüzde ağaçlandırılmış ve dokuz oto yol ile Müzdelife'ye bağlanmıştır. Haccın aslî rüknü olan vakfe burada yapılır.
Benzer Genel Türkçe Terimleri
Büyü: Doğa yasalarına aykırı sonuçlar elde etmek iddiasında olanların başvurdukları gizli işlem ve davranışlara verilen genel ad, sihir.
Cahiliye: Araplarda Müslümanlıktan önceki çağ.
Cehennem: İslam'a göre, kötülük yapanların, günahkarların, inkar edenlerin öldükten sonra ceza görecekleri yer.
Ebrehe: Hz. Peygamberin doğumundan önce Kâbe'yi yıkmak için gelen Habeş ordu komutanının adı.
Fidye: Tutsak edilen veya rehin alınan bir kimsenin serbest bırakılması için istenen para.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Genel Türkçe Terimleri Sözlüğü