Eğitim Sitesi

Arama ve Kurtarma Uyduları Nedir? Arama ve Kurtarma Uyduları Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Uzay ve Astronomi terimleri sözlüğümüzde Arama ve Kurtarma Uyduları terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Arama ve Kurtarma Uyduları nedir? Arama ve Kurtarma Uyduları ne demek? Arama ve Kurtarma Uyduları hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Arama ve Kurtarma Uyduları Terimi Hakkında Bilgiler

Uzay ve Astronomi Terimi Olarak Arama ve Kurtarma Uyduları:

Arama ve kurtarma uyduları, deniz ve havadaki araçlarla uzak yerlerden haberleşebilmek için tasarlanmıştır. Bu uydular uzak ve tehlikeli bölgelerde mahsur kalmış acil durum işareti gönderen hava ve deniz araçlarının yerlerini algılayıp belirler.


Benzer Uzay ve Astronomi Terimleri

İlk Uzay Turisti: 28 Nisan 2001 tarihinde Amerikalı işadamı Dennis Tito'yu taşıyan Soyuz uzay aracı, Kazakistan'ın Baykonur Uzay Üssü'nden Türkiye saati ile 10.37'de fırlatılarak 6 gün sürecek olan uzay yolculuğuna başladı. Böylece Tito dünyadaki ilk uzay turisti olma ünvanını kazanmış oldu. 61 yaşındaki Dennis Tito, altı gün sürecek uzay serüveni için Ruslara 20 milyon dolar ödedi. Dennis Tito uzaydaki ilk 24 saatini değerlendirdiği basın açıklamasında, uzay mekiğinin kalkışı sırasında fazla sallantı olmadığını ve heyecanlanmadığını söyledi. Amerikalı işadamı, uzayda bulunmanın tarif edilemez bir duygu olduğunu anlattı. Uzaya gitmek için insanüstü özelliklere gerek olmadığını belirten Tito herkesin uzay yolculuğuna çıkabileceğini savundu.

Biyosfer II: Biyosfer II 1991 yılında Arizona'da başlayan ve 200 milyon dolara mal olan bir projedir. Bu projenin amacı, Ay'da ve Mars'ta insanlı istasyonların kurulmasına hazırlık yapmaktı. Biyosfer II'de sekiz kişilik bir ekip 12 000 m² lik kapalı bir ekosistemde iki yıl kadar yaşadı. Büyük sansasyonlara yol açan bu sistem, içerisinde tarım alanı, orman, okyanus, savana ve bir çöl ekosistemini barındır.

Akan Yıldız (Kayan Yıldız): Yerin atmosferine girince sürtünmeden dolayı ısınarak akkor haline gelen ve ardında bir ışık çizgisi bırakarak geçen meteor.

Aberasyon: Sapınç. Işığın sonlu hıza sahip olması ve Yer'in dönme ve yörünge hareketleri nedeniyle yıldızların konumlarındaki görünür değişim.

Açısal Momentum: Bir eksen çevresinde dönen cismin birim zamanda eylemsizlik momenti ile bu cismin dönme açısal hızının çarpımı.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Uzay ve Astronomi Terimleri Sözlüğü