Güncel Arkeoloji terimleri sözlüğümüzde Arkeoloji (Kazı Bilimi) terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Arkeoloji (Kazı Bilimi) nedir? Arkeoloji (Kazı Bilimi) ne demek? Arkeoloji (Kazı Bilimi) hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Arkeoloji (Kazı Bilimi) Terimi Hakkında Bilgiler
Arkeoloji Terimi Olarak Arkeoloji (Kazı Bilimi):
Eski kültür ve uygarlıklardan geriye kalan her türlü alet, malzeme, ev eşyaları ve sanat yapıtları gibi maddi kalıntıları inceleyen eskinin bilimidir. Arkeoloji Bilimi Eskiçağ insanlarının nerede ve nasıl yaşadıkları, ne yedikleri, ne giydikleri, neye inandıkları gibi sorulara cevap arar.
Toprağın ve suyun altında kalmış olan tarihi eserleri ortaya çıkarmaya çalışır.
Benzer Arkeoloji Terimleri
Arkeolog: Eski çağlarda insanlar tarafından yapılmış toprak üstünde, toprak altında veya su altında bulunan, gözle görülen, elle tutulan her eseri dikkatle ve titizlikle ortaya çıkaran, bunları inceleyen, açıklayan ve yorumlayan ve bu doğrultuda eski insanların nasıl yaşadığını bilen arkeoloji bilimi uzmandır.
Aedilis: Roma İmparatorluğu'nda kentin ekonomik ve polisiye işleriyle ilgilenen devlet memurlarına verilen ad.
Ager Publicus: Savaşlarda elde edilen kamu topraklarının adı.
Agonothetes: Eski Yunanistan'da yarışmaların düzenlenmesinden sorumlu yöneticilere verilen ad.
Akropol (Sitadel): Genellikle sur duvarlarıyla çevrili, bir saldırı anında koruma amaçlı kullanılabilen yukarı şehir. Bu kelime genellikle Antik Yunan yerleşimleri için kullanılır. Ancak bu nitelikleri taşıyan diğer yerleşimler de bu terimle adlandırılabilir. Kentin dini ve idari binaları genellikle bu bölümde yer almaktadır. Özellikle M.Ö. V. yüzyıldan başlayarak tamamen kutsal yapılara ayrılmıştır.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Arkeoloji Terimleri Sözlüğü