Eğitim Sitesi

Asamblaj (assemblage) Nedir? Asamblaj (assemblage) Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Sanat terimleri sözlüğümüzde Asamblaj (assemblage) terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Asamblaj (assemblage) nedir? Asamblaj (assemblage) ne demek? Asamblaj (assemblage) hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Asamblaj (assemblage) Terimi Hakkında Bilgiler

Sanat Terimi Olarak Asamblaj (assemblage):

Terim ilk defa Jean Dubuffet tarafından 1953'te doğal veya hazır malzemelerin parçalarından oluşturulan sanat eserlerini tanımlamak için kullanılmıştır. Bazı eleştirmenler bu terimin, iki boyutlu olan kolajdan ayrı olarak sadece üç boyutlu nesneler için kullanılması gerektiğini ifade etseler de konuda ulaşılmış bir fikir birliği yoktur. Genel anlamıyla asamblajın, fotomontajlardan mekan düzenlemelerine kadar geniş bir yelpazede yer alan sanat eserlerini kapsadığı söylenebilir.


Benzer Sanat Terimleri

Aura: Bir kişi veya nesneye dair ayırt edici fakat doğrudan algılanamayan özellik, atmosfer. Sanat bağlamında ilk olarak Walter Benjamin tarafından 1936'da "Mekanik Yeniden Üretim Çağında Sanat Eseri" isimli makalede; özgün, el yapımı sanat eserlerinin eşsizliğini dile getirmek için kullanılmıştır.

Avangard: Fransızca askeri bir terim olan öncü birlik sözcüğünden gelir. Gerek Fransızca'da gerek diğer dillerde kültür, sanat ve politika ile bağlantılı olarak, yenilikçi veya deneysel işler veya kişiler anlamına gelir.
Avangart sanat, kültür, gerçeklik tanımları içindeki kabul edilmiş normları sarsıp sınırlarını değiştirmeyi amaç edinir. Bu normlar sosyal reformdan estetik deneyimlerin değişimine kadar çeşitlilik gösterebilir. (Fransızca: avant-garde, avangard)

Bahause: Merkezi mimarlık olan 1940'larda açılan bir sanat okulu.

Bienal: İki yılda bir düzenlenen faaliyet. Çoğunlukla kültürel veya sanatsal faaliyetler için kullanılan bir terimdir.

Canlı Model: Canlı hayvan ve insan vücudunun resme konu olarak seçilmesi.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Sanat Terimleri Sözlüğü