Eğitim Sitesi

Aşere-i Mübeşşere Nedir? Aşere-i Mübeşşere Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Kur’an-ı Kerim terimleri sözlüğümüzde Aşere-i Mübeşşere terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Aşere-i Mübeşşere nedir? Aşere-i Mübeşşere ne demek? Aşere-i Mübeşşere hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Aşere-i Mübeşşere Terimi Hakkında Bilgiler

Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak Aşere-i Mübeşşere:

Hz. Peygamber(s.a.v.) tarafından cennetlik oldukları müjdelenen on sahabe.


Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Aşere-i Mübeşşere:

Dünyada iken Hz.Peygamber tarafından Cennetle müjdelenen on kişiye Aşere-i Mübeşşere denir.
Bunlar: Ebû Bekir, Ömer, Osman, Ali, Talhâ, Zübeyr, Avf oğlu Abdurrahman, Sa'd, Zeyd oğlu Saîd, Ebû Ubeyde (r.a.) hazretleridir.


Benzer Kur’an-ı Kerim Terimleri

Avam: Halk, cumhur, ahali. İlim, yönetim ve bilgelik sahibi olmayan insanlar, büyük çoğunluk. Manevi olgunluk eğitiminden geçmemiş, nefsinin hastalıklarını görüp bilerek iyileştirme çabasına girememiş kişiler.

Bab: Hadis literatüründe konu, ünite.

Bağnazlık: Bir kimseye veya bir şeye aşırı düşkünlük ve tutkuyla bağlılık, bağnazca davranış, taassup, fanatizm, mutaassıplık.

Beytü'l-Mâl: Maliye, devlet hazinesi, devlete ait mal varlığının bütünü. Devletin mal varlığını muhafaza ve kontrol eden kurum.

Bi'set: Gönderme, iletme, elçi tayin etme. Bütün peygamberlerin, özel olarak da Hz. Muhammed'in (s.a.v.) peygamberlikle görevlendirilmesi.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Kur’an-ı Kerim Terimleri Sözlüğü