Güncel Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi terimleri sözlüğümüzde Aşere-i Mübeşşere terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Aşere-i Mübeşşere nedir? Aşere-i Mübeşşere ne demek? Aşere-i Mübeşşere hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Aşere-i Mübeşşere Terimi Hakkında Bilgiler
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Aşere-i Mübeşşere:
Dünyada iken Hz.Peygamber tarafından Cennetle müjdelenen on kişiye Aşere-i Mübeşşere denir.
Bunlar: Ebû Bekir, Ömer, Osman, Ali, Talhâ, Zübeyr, Avf oğlu Abdurrahman, Sa'd, Zeyd oğlu Saîd, Ebû Ubeyde (r.a.) hazretleridir.
Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak Aşere-i Mübeşşere:
Hz. Peygamber(s.a.v.) tarafından cennetlik oldukları müjdelenen on sahabe.
Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri
Aşûre: Kameri aylardan Muharrem ayının 10. günüdür. Nuh (as)'ın gemisinin tufandan kurtulup Cudi dağına oturduğu gün.
Ayet: 1. Kur'an-ı Kerim'de durak işaretleri arasındaki cümle ya da ifadelerdir. Kur'an surelerini oluşturan kısımlardan her biri.
2. Kuranı Kerimde sureleri meydana getiren cümle ve cümleler. Bir sayfadan meydana gelen ayetler olduğu gibi birkaç harften meydana gelen ayetlerde vardır. Yaygın görüşe göre Kuranı Kerimde 6666 ayet vardır.
3. Sözlükte işaret, delil ve alamet anlamlarına gelir. Terim olarak ise; Kur’an-ı Kerimi oluşturan uzun veya kısa vahiy ifadelerine denir. Ayetlerin uzunluk- kısalıkları eşit değildir. Bir sayfadan oluşan ayetler olabildiği gibi tek bir harften oluşan ayetler de vardır. Kur'ân-ı Kerim'de toplam 6236 ayet bulunmaktadır. Mekke’de inen ayetlere “Mekki ayet” , Medine de inen ayetlere ise “Medeni ayet” denir.
Berat: Borçtan, suç ve cezadan kurtulmaktır. Günahlardan kurtulmaya vesile olan Şaban ayının onbeşinci gecesine de Berat gecesi denir.
Berzâh: Ölümle kıyamet arasındaki zaman dilimidir. Dünya ile ahiret arası, iki alem arası, kabir.
Beytullah: Müslümanların namaz kılarken yöneldikleri (Allah'ın evi) anlamına gelen Kâbe'nin diğer adıdır.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri Sözlüğü