Güncel Biyoloji terimleri sözlüğümüzde Aşılama terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Aşılama nedir? Aşılama ne demek? Aşılama hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Aşılama Terimi Hakkında Bilgiler
Biyoloji Terimi Olarak Aşılama:
Bazı bitkilerden elde edilen tomurcukların veya doku parçalarının başka bir bitkiye taşınmasına aşılama denir.
Arıcılık Terimi Olarak Aşılama:
Arı sütü üretimi veya ana arı üretimi amacıyla seçilen anaç koloniden genç kurtçukların özel kaşıklar kullanarak bulundukları gözlerden alınıp yapay ana arı yüksüklerine aktarılması. (Kurtçuk aktarımı, Larva transferi)
Benzer Biyoloji Terimleri
Aşılama İle Üreme: Bazı bitkilerden elde edilen tomurcukların veya doku parçalarının başka bir bitkiye taşınmasına aşılama denir. Aşılama ile kök ve gövde yapısı güçlü olan bitkiler üzerinde verimi yüksek tomurcuklar geliştirilmiş olur. Bu yöntemle bitkilerin üretim hızı ve verimi artırılmış olur.
Aşılamayla Üreme: Bazı bitkilerden elde edilen tomurcukların veya doku parçalarının başka bir bitkiye taşınmasına aşılama denir. Aşılama ile kök ve gövde yapısı güçlü olan bitkiler üzerinde verimi yüksek tomurcuklar geliştirilmiş olur. Bu yöntemle bitkilerin üretim hızı ve verimi artırılmış olur.
Eşey Ana Hücresi: Hücre bölünmesi sonucu üreme hücreleri meydana getiren ana hücreler.
İndikatör Tür: Toleransları oldukça az (hassas) oldukları için çevrede meydana gelen değişikliklerden hemen haberimiz olmasını sağlayan türlerdir.
Rejenerasyon İle Üreme: Canlılarda, çeşitli nedenlerle yaralanan ya da kopan vücut parçalarının yenilenerek yerine konulmasına rejenerasyon (yenilenme) denir.
Kopan parçanın rejenerasyonla kendini yenilemesi bazı canlılarda yeni birey oluşumu ile sonuçlanır. Bu olaya rejenerasyon ile üreme denir.
Süngerlerde, yassı solucanlarda, bazı denizyıldızı türlerinde ve halkalı solucanlarda rejenerasyonla üreme görülür.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü