Güncel Belediyecilik-Kamu Yönetimi terimleri sözlüğümüzde Askeri Yasak Bölge terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Askeri Yasak Bölge nedir? Askeri Yasak Bölge ne demek? Askeri Yasak Bölge hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Askeri Yasak Bölge Terimi Hakkında Bilgiler
Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Askeri Yasak Bölge:
Yurt savunması bakımından hayati önem taşıyan askeri tesis ve bölgelerin çevresinde Bakanlar Kurulu kararı ile belirlenen sınırlar içerisinde kalan bölgedir. Askeri yasak bölgeler 1 inci ve 2 inci askeri yasak bölgeler olmak üzere ikiye ayrılır. 1 inci derece askeri yasak bölgeler; içerisindeki taşınmaz mallar kamulaştırılır. 2 inci derecedeki askeri yasak bölgelerde yabancı uyruklu kimseler taşınmaz edinemezler, edinmişlerse tasfiye edilir. Yabancılar izin almadan bu bölgede taşınmaz kiralayamazlar. Bu hükümlere aykırı hareket edenler cezalandırılır. Yetkili komutanlıkça izin verilmeyen her türlü inşaat durdurulur.
Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Askerî Yasak Bölge:
Askerî güvenlik nedeniyle girişlerin yasaklandığı bölge.
Emlak ve Gayrimenkul Terimi Olarak Askeri Yasak Bölge:
Yurt savunması bakımından hayati önem taşıyan askeri tesis ve bölgelerin çevresinde Bakanlar Kurulu kararı ile belirlenen sınırlar içerisinde kalan bölgedir.
Askeri yasak bölgeler 1. ve 2. askeri yasak bölgeler olmak üzere ikiye ayrılır.
1. derece askeri yasak bölgeler içerisindeki taşınmaz mallar kamulaştırılır.
2. derecedeki askeri yasak bölgelerde yabancı uyruklu kimseler taşınmaz edinemezler, edinmişlerse tasfiye edilir. Yabancılar izin almadan bu bölgede taşınmaz kiralayamazlar. Bu hükümlere aykırı hareket edenler cezalandırılır. Yetkili komutanlıkça izin verilmeyen her türlü inşaat durdurulur.
Benzer Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri
Asma Kat: Binaların, iç yüksekliği en az 5.50 m. olan, zemin katında düzenlenen ve ait olduğu bağımsız bölümü tamamlayan ve bu bölümden bağlantı sağlayan kattır. Asma katlar, iç yüksekliği 2.40 m. den az olmamak, yola bakan cephe veya cephelere 3.00 m. den fazla yaklaşmamak üzere yapılabilirler.
Astronomik: Azami, Geniş, Fazla, Çok.
Astronomik Değerler: Astronomik enlem, astronomik boylam ve astronomik azimut değerleri.
Atamaya Yetkili Amir: Gerekli koşulların varlığı durumunda bir personeli işe alma yetkisine sahip, kurumun üst yöneticisi.
Atık: Herhangi bir faaliyet sonunda çevreye atılan veya bırakılan zararlı maddeler.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri Sözlüğü