Eğitim Sitesi

Asteroit (Küçük Gezegen) Nedir? Asteroit (Küçük Gezegen) Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Uzay ve Astronomi terimleri sözlüğümüzde Asteroit (Küçük Gezegen) terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Asteroit (Küçük Gezegen) nedir? Asteroit (Küçük Gezegen) ne demek? Asteroit (Küçük Gezegen) hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Asteroit (Küçük Gezegen) Terimi Hakkında Bilgiler

Uzay ve Astronomi Terimi Olarak Asteroit (Küçük Gezegen):

Güneş'in çevresinde dolanan küçük, kayalık gökcisimleri.


Benzer Uzay ve Astronomi Terimleri

Astronomi Birimi: Dünya ve Güneş merkezi arasındaki ortalama uzaklıktır. Kısaca AB ile gösterilir (Yaklaşık 150 milyon km)

Atmosfer: Yeri veya herhangi bir gök cismini saran gaz tabakası, gaz yuvarı.

Beyaz Cüce: 1- Yüzey sıcaklığı yaklaşık 100.000 K olan, birkaç bin kilometre çapında küçük yıldız. Güneş benzeri yıldızların evriminin son basamağı. Enerji üretimi durduğu için soğuma sürecinde olan cisimlerdir.

2- Küçük kütleli bir yıldızın ölümünden artakalan, yaklaşık Dünya büyüklüğünde, sıcak ve parlak demir yıldız çekirdeği.

Bulutsu (Nebula): 1- Uzayda bulunan hidrojen ve helyum gibi gazlar ile tozlardan oluşmuş büyük ölçekli bulutlardır. Bir bulutsunun yakınında parlak yıldız var ise yıldızın yaydığı ışık enerjisi sayesinde bulutsu görünür hâle gelir. Böyle bulutsulara aydınlık bulutsu, diğerlerine de karanlık bulutsu denir. Orion (avcı), Macellan, Kedi Gözü, Atbaşı ve Kartal bulutsuları en çok bilinen bulutsulardır.

2- Yıldızlararası gaz ve tozdan oluşan bulut. Bulutsular, parlayan salma bulutsu, yıldız ışığı saçan yansıtıcı bulutsu ve kendisinden uzak yıldız veya bulutsuların ışığını engelleyen karanlık bulutsu olarak gözlenirler.

Cüce Gezegen: 1- Bir yıldızın çevresinde dolanan, kütlesi küresel bir yapı oluşturacak kadar büyük, ama komşuluğunu temizleyememiş gökcismi.

2- Yüzey sıcaklığı yaklaşık 100.000 ˚C olan, birkaç bin kilometre çapındaki küçük yıldız. Güneş benzeri yıldızların evriminin son basamağıdır.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Uzay ve Astronomi Terimleri Sözlüğü