Güncel Kur’an-ı Kerim terimleri sözlüğümüzde Astronomi terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Astronomi nedir? Astronomi ne demek? Astronomi hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Astronomi Terimi Hakkında Bilgiler
Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak Astronomi:
Gök bilim.
Fen Bilimleri Terimi Olarak Astronomi:
Uzay ve uzay cisimlerini, gök cisimlerinin özelliklerini ve birbirleriyle ilişkilerini inceleyen bilim dalı. Gök bilimi.
Tarih Terimi Olarak Astronomi:
Gökbilimi.
Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Astronomi:
Gök cisimlerinin konumlarını, hareketlerini, birbirlerine olan uzaklıkların ölçülmesini, bunların fizik ve kimya bakımından yapılarını anlatan bilim, gök bilimi.
Uzay ve Astronomi Terimi Olarak Astronomi:
1. Gök cisimlerinin özelliklerini, birbirleriyle ilişkilerini ve gök olaylarını inceleyen bilim dalına astronomi denir.
Astronomi sözcüğü eski Yunancadaki "astron" ve "nomos" sözcüklerinden türetilmiş, "yıldızların yasası" ya da " yıldız bilimi" anlamına gelmektedir. Astronomi bilimi, tarihsel olarak en önce gelişen temel bilimdir. İnsanların gökyüzündeki olayları anlayabilme, güneş tutulması gibi tekrarlayan olayları önceden tahmin edebilmesiyle doğan astronomi bilimi zamanla evrenin yapısını anlayabilme, evrenin nasıl bir geçmişe sahip olduğu ve nasıl bir geleceğe sahip olacağı konusundaki kuvvetli merak ile gelişimini sürdürmüştür.
2. Gök cisimlerinin fiziksel ve kimyasal özellikleri konumlarının hesaplanması gibi konular yanında evrenin yapısı nasıl oluştuğu ve evrimin nasıl olduğu gibi konular ile ilgilenir. Ayrıca; Kökenleri, evrimleri, fiziksel ve kimyasal özellikleri bakımından gök cisimlerini inceler.
Genel Türkçe Terimi Olarak Astronomi:
Gök bilimi.
Benzer Kur’an-ı Kerim Terimleri
Arife Günü: Dini bayramlardan önceki gün.
Ashâb: Sahabeler.
Aşevi: Yoksullara parasız yemek yedirilen veya dağıtılan yer, aşhane.
Atıf: Yöneltme, çevirme. İlişkili bulma.
Ayin: Dini tören.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Kur’an-ı Kerim Terimleri Sözlüğü