Güncel Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık terimleri sözlüğümüzde Ateizm terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Ateizm nedir? Ateizm ne demek? Ateizm hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Ateizm Terimi Hakkında Bilgiler
Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Ateizm:
Allah'ın varlığını reddeden görüş ateizmdir. (Tanrı tanımazlık). Ateizm Tanrı'nın varlığını reddederek evreni, evrene dayanarak açıklamaya çalışır. Bu nedenle ateizmi savunan düşünürler genelde materyalisttir.
Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Ateizm:
Tanrı'nın varlığını reddeden görüşe ateizm denir. Ateizm, evrende ve doğada yaratıcı bir gücün varlığını kabul etmeyip evrenin maddesel bir bütün olarak kendiliğinden var olduğunu öne sürer. Bundan dolayı ruhun ölümsüzlüğünü ve ahiret hayatını da kabul etmez. Ateizm, çok yaygın olmasa da tarih öncesi dönemlerden akıp gelen ve Karl Marks, Leibniz, Feuerbach Nietzsche, Jean Paul Sartre gibi bazı filozoflarca da savunulan bir görüştür.
Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri
Ayet: Kur'an-ı Kerim'de sureleri meydana getiren uzun veya kısa vahiy ifadelerine ayet adı verilir.
Azlık: Mal ya da hizmetin ihtiyaca göre doğada az bulunması ya da az üretilmesi değeri yükseltir. Örneğin, altın, elmas, uranyum az bulunduğu için değerlidir.
Zihinsel Tutum ve Kültürel Ortam: Kültürel ortamın yarattığı zihinsel tutum, nesne ya da olayların algılanmasını etkiler.
Zihinsel Kurgu: Karşılaşılan problemlere hep aynı davranış kalıplarıyla, yöntemlerle çözüm aranması.
Zeka: Bireyin, gerek sorunları çözerken gerek çevreye uyum sağlarken var olan tüm yetenek ve becerilerini kullanması ile ortaya çıkan düzeydir. Örneğin, bir öğrenci bir matematik problemini çok kısa sürede çözerken bir başkası çok uzun sürede çözebilir. Bir başkası ise problemi çözemeyebilir.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü