Eğitim Sitesi

Atılım Duruşu(Öne -Arkaya-Yana) Nedir? Atılım Duruşu(Öne -Arkaya-Yana) Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Jimnastik (Cimnastik) terimleri sözlüğümüzde Atılım Duruşu(Öne -Arkaya-Yana) terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Atılım Duruşu(Öne -Arkaya-Yana) nedir? Atılım Duruşu(Öne -Arkaya-Yana) ne demek? Atılım Duruşu(Öne -Arkaya-Yana) hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Atılım Duruşu(Öne -Arkaya-Yana) Terimi Hakkında Bilgiler

Jimnastik (Cimnastik) Terimi Olarak Atılım Duruşu(Öne -Arkaya-Yana):

Türlü cimnastik alıştırmalarına temel olan bir başlama duruşu;türlü yönlere adım duruşlarında,gövdenin bükülü bacak üzerine eğilmesi ve gergin bacakla bir doğrultuya getirilmesiyle vücut ağırlığının o yöne aktarılması.


Benzer Jimnastik (Cimnastik) Terimleri

Atlama Beygiri: Cimnastikte kullanılan bir çeşit alet.Erkeklerde 1.35m.bayanlarda 1.10 m. yükseklikte ve bunlar üzerine tutturulmuş,yumuşak yüzeyli,deri kaplı kutu biçiminde bir gövdeden oluşan,erkekler uzunlamasına,bayanlar enlemesine kullanılan alet.

Ayakta Kipe: Ayakta duruştan,omurgayı öne bükerek devrilirken,hızla gerçekleştirilen yer kipesi.

Ayı Dansı: Cimnastikte bir araştırma.Eller dengeyi sağlamam için yanlara açılırken,sol diz bükülür ve çömelik duruşa geçilir.Sağ bacak gergin olarak ileri uzatılır.Sıçrayarak ayak değiştirilir.

Barfiks: Erkeklere özgü olan 2.50 m yükseklikte iki dikey ayak ve bu ayaklar üzerine tutturulmuş 2.40 m uzunluğunda bir çelik çubuktan oluşan alet.

Baş Kipesi: El-baş üstü duruştan sırt üstü yatışa geçerken bacakların belden vuruşu ve ellerin yeri itişiyle yapılan ayağa kalkma hareketi.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Jimnastik (Cimnastik) Terimleri Sözlüğü