Güncel Coğrafya terimleri sözlüğümüzde Atmosfer Basıncı terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Atmosfer Basıncı nedir? Atmosfer Basıncı ne demek? Atmosfer Basıncı hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Atmosfer Basıncı Terimi Hakkında Bilgiler
Coğrafya Terimi Olarak Atmosfer Basıncı:
Atmosferi oluşturan gazların belli bir ağırlığı vardır. Gazların yeryüzündeki cisimler üzerine uyguladığı basınca atmosfer basıncı denir.
Fen Bilimleri Terimi Olarak Atmosfer Basıncı:
Deniz seviyesinde bir metrekare yüzeye etkiyen 101300 N'luk kuvvet.
Fen Bilimleri Terimi Olarak Atmosfer basıncı:
1-Atmosferin yer yüzünde bulunan her cisim üzerine yaptığı basınç. Deniz seviyesinde, 760 mm'lik civa sütununun 1 cm2 alana yaptığı basınç "1 atmosfer" basıncıdır.
2-Deniz seviyesinde bir metrekare yüzeye etkiyen 101300 N'luk kuvvet.
Kimya Terimi Olarak Atmosfer Basıncı:
1-Atmosferdeki havanın ağırlığından dolayı uyguladığı açık hava basıncı.
2- 76 cm (760 mm) yüksekliğindeki civa sutunun uyguladığı basınç.
Biyoloji Terimi Olarak Atmosfer basıncı:
Atmosferin yer yüzünde bulunan her cisim üzerine yaptığı basınç. Deniz seviyesinde, 760 mm'lik civa sütununun 1 cm² alana yaptığı basınç "1 atmosfer" basıncıdır.
Benzer Coğrafya Terimleri
Ay'ın evreleri: Ay Güneş'ten aldığı ışınları yansıttığından ve Dünya'nın etrafındaki hareketinden dolayı farklı şekillerde görülmektedir. Ay'ın değişik şekillerde görülmesine Ay'ın evreleri denir. Ay, Güneş ile Dünya arasına girdiğinde, Ay'ın karanlık yüzü Dünya tarafında olur. Bu durumda Ay'ı göremeyiz. Ay'ın bu evresine yeni ay denir. dersimiz.com Yeni ay evresinden yaklaşık bir hafta sonra Ay'ın Dünya'ya bakan yüzünün yarısı görülür. Bu evreye ilk dördün denir. İlk dördün evresinden yaklaşık bir hafta sonra, Ay'ın Dünya'ya dönük yüzünün tamamı görülür. Bu evreye dolunay adı verilir. Dolun Ay evresinden yaklaşık bir hafta sonra, Ay'ın Dünya'ya dönük yüzünün yarısı görülür. Bu evreye son dördün denir.
Ay Tutulması: Dünya, Güneş ile Ay arasına girerek, Ay'ın bütününü veya bir bölümünü gölgelerse ay tutulması meydana gelir.
Bağıl Nem: Hava her zaman taşıyabileceği kadar nem yüklenmez. Genellikle havadaki su buharı miktarıyla doyma miktarı arasında bir fark bulunur. Bu farka doyma açığı (nem açığı) denir. Belli sıcaklıkta 1m³ havanın neme doyma oranına ise bağıl nem denir.
Bankiz: Kutup çevresindeki denizlerde, suyun donması ile oluşan buz kütleleridir.
Baraj Gölü: Bir akarsu yatağında kurulan barajların gerisinde biriken suların oluşturduğu suni göl.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Coğrafya Terimleri Sözlüğü