Eğitim Sitesi

Ay Yılı (Kameri) Takvimi Nedir? Ay Yılı (Kameri) Takvimi Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Tarih terimleri sözlüğümüzde Ay Yılı (Kameri) Takvimi terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Ay Yılı (Kameri) Takvimi nedir? Ay Yılı (Kameri) Takvimi ne demek? Ay Yılı (Kameri) Takvimi hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Ay Yılı (Kameri) Takvimi Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Ay Yılı (Kameri) Takvimi:

İlk kez, İlkçağ Mezopotamya uygarlıklarından Sümerliler'ce oluşturulan, Babilliler tarafından geliştirilen takvimdir. 354 gün ve 12 aydır. Arap-İslam Devleti Halifesi, Hz. Ömer zamanında başlangıcı Hicret alınarak Hicri-Kamer Takvimi oluşturuldu.


Benzer Tarih Terimleri

Azap: Osmanlı ordusunda, kalelerde ve donanmada görev yapan hafif piyade askeridir.

Babek: IX. yüzyıl'da Arap-İslam Devleti'nin Abbasiler Devri'nde devlete karşı ayaklanarak Azerbaycan'ı egemenliği altına alan, insanların her açıdan tam eşitliğini savunan, komünal (ortakçı) bir toplum yaratmaya çalışan bir dinsel öğretinin kurucusudur.

Bab-ı Ali: Osmanlı Devleti'nin başkenti İstanbul'da Osmanlı devlet dairelerinin (Sadrazamlık, Hariciye ve Dahiliye Nazırlıkları) toplandığı bölgeye I. Abdülhamit'ten itibaren verilen addır.

Bab-ı Hümayun: Topkapı Sarayı'nın ana giriş kapısıdır.

Baç: 1-Gümrük ve alış-veriş vergisidir. Osmanlı Devleti'nde gümrükten geçirilen ticari mallar ile satılmak üzere pazara getirilen mallardan alınan vergidir.

2-Ticaret yapanlardan alınan bir vergi türü.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Tarih Terimleri Sözlüğü