Güncel Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi terimleri sözlüğümüzde Ayetel Kürsi terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Ayetel Kürsi nedir? Ayetel Kürsi ne demek? Ayetel Kürsi hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Ayetel Kürsi Terimi Hakkında Bilgiler
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Ayetel Kürsi:
Allahü lâ ilâhe illâ hüvel hayyül kayyûm Lâ te'huzühû sinetün ve lâ nevm Lehû mâ fis-semâvâti vemâ fil erd Menzellezî yeşfeu indehû illâ biiznihi ya'lemü mâ beyne eydîhim vemâ halfehüm velâ yühîtûne bişey'in min ilmihî illâ bimâ şâe vesia kürsiyyühüssemâvâti vel erd Velâ yeûdühü hıfzuhumâ ve hüvel aliyyül azîm
255 Allah O'ndan başka İlah yoktur Diridir, Kaimdir O'nu uyuklama ve uyku tutmaz Göklerde ve yerde ne varsa hepsi O'nundur İzni olmaksızın O'nun Katında şefaatte bulunacak kimdir? O, önlerindekini ve arkalarındakini bilir (Onlar ise) Dilediği kadarının dışında, O'nun ilminden hiçbir şeyi kavrayıp-kuşatamazlar O'nun kürsüsü, bütün gökleri ve yeri kaplayıp-kuşatmıştır Onların korunması O'na güç gelmez O, pek Yücedir, pek büyüktür (Bakara Suresi 255 Ayettir)
Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri
Azrâil: İnsanların ruhlarını bedenlerinden ayırmakla görevli melektir.
Azze ve Celle: Allahü Teâlânın ismini söyleyince, işitince ve yazınca "O, Azîz ve Celîldir (yücedir)" mânâsına söylenilen ve yazılan saygı ifâdesi.
Azâb: İşlenen günahlar sebebiyle âhirette çekilecek cezâ.
Âbad: Şen, bayındır. Sonsuz gelecek zamanlar.
Âbid: İbâdet eden. Farzları ve vâcibleri yerine getirdikten sonra çeşitli nâfile ve yapılması sevab olan işlere de devam eden. Çokluk şekli, ubbâd'dır.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri Sözlüğü