Güncel Hac ve Umre terimleri sözlüğümüzde Bab-üs-Selam terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Bab-üs-Selam nedir? Bab-üs-Selam ne demek? Bab-üs-Selam hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Bab-üs-Selam Terimi Hakkında Bilgiler
Hac ve Umre Terimi Olarak Bab-üs-Selam:
1. Mescid-i Haram'ın doğu tarafına açılan, Bab-ı Şeybe de denilen kapı.
2. Mescid-i Nebi'nin batı duvarında kıbleye yakın olan Bab-ı Mervan olarak da bilinen kapı. Mescid-i Nebi'nin beş kapısından en büyüğü ve en süslüdür.
Benzer Hac ve Umre Terimleri
Bab-üt-Tevessül: 1. Mescid-i Nebi'nin kuzeye açılan kapısı.
2. Hicretin ikinci senesi Receb ayında, kıblenin Kudüs'ten Kâbe'ye dönmesi emrolunca, mescidin Mekke'ye karşı olan kapısı kapatılıp, karşısına, Şam tarafına yeni bir kapı açıldı. Şimdi bu kapıya Babüt-Tevessül deniyor.
Bedel (Nâib): Başkası adına hac eden vekil. Üzerine hac farz olduğu halde bu ibadeti hastalık ve yaşlılık gibi şer'î bir mazeret sebebiyle bizzat yapamayan kimsenin yerine hac yapan kimse demektir.
Cebel-i Rahme: Arafat ovasının ortasındaki tepe. Rahmet dağı demektir.
Cebel-i Sevr: Peygamberimizin Mekke'den Medine'ye hicret ederken ilk sığındığı yer.
Cem-i Takdim: Vakti girmemiş bir namazı, vakti giren bir namazla beraber kılmaktır. Hanefi'de yalnız hac mevsiminde Arefe günü Arafat'ta, öğle ve ikindi, öğle vaktinde kılınır.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Hac ve Umre Terimleri Sözlüğü